Prof. Dr. Murat Çizakça, Academia Europaea'da - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Murat Çizakça, Academia Europaea'da

Prof. Dr. Murat Çizakça, Academia Europaea\'da

KTO Karatay Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çizakça, Avrupa’nın önde gelen akademik platformlarından Academia Europaea üyeliğine kabul edildi.

12.06.2016 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KTO Karatay Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çizakça, Avrupa'nın önde gelen akademik platformlarından Academia Europaea üyeliğine kabul edildi.

KTO Karatay Üniversitesi'nde bu yıl ilk kez açılan İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Çizakça, Avrupa'nın en önemli akademisyen platformlarından Academia Europaea'ya katıldı. Prof. Dr. Çizakça, bilimsel çalışmalarını Academia Europaea'daki Avrupalı akademisyenlerle paylaşacak. Avrupa'da bir sivil bir akademik platform olarak faaliyet gösteren Academia Europaea, 28 yıllık geçmişiyle Avrupalı 3470 akademisyenin üye olduğu bilimsel ve önemli bir organizasyon.

Lisans eğitimini İngiltere'nin Leicester Üniversitesi'nde tamamlayan Prof. Dr. Çizakça, yüksek lisans eğitimi ve doktorasını da ABD'de Pensilvanya Üniversitesi'nde yaptı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulan Uluslararası İslam Bankacılık ve Ekonomi Enstitüsü'nde 1982-84 yılları arasında Öğretim Üyesi olarak çalışan Prof. Dr. Çizakça, 1992-93 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi ve International Institute of Islamic Thought and Civilization Kuala Lumpur Malezya'da eş zamanlı öğretim üyesi olarak görevde bulundu. Yabancı dil olarak İngilizce, Almanca, Hollandaca ve Osmanlıca bilen Murat Çizakça, Uluslararası İslam Bankacılık ve Ekonomisi Enstitüsü, İslam Bankalığı Uzmanlığı Sertifikası'na sahip. Prof. Dr. Çizakça şimdi de KTO Karatay Üniversitesi'nin Türkiye'de bir ilk olan İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü'nün öğretim üyesi.

Dünya finans sektörünün parlayan yıldızı İslam Bankacılığının kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak İslam ekonomisi, İslami finans alanında nitelikli çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla KTO Karatay Üniversitesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Üniversite yeni eğitim döneminde İslam Ekonomisi ve Finans bölümünü açıyor. İslam Ekonomisi Bölümü, ilk öğrencilerini 2016-2017 öğrenim döneminde alacak. Bölüm, katılım bankacılığı ve İslami ekonomi anlayışı konusunda uzmanlaşmış insan kaynağı yetiştirmeyi hedefliyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Murat Çizakça, Academia Europaea'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement