Referandum Sonuçları 3 Belde Halkını da Sevindirdi - Son Dakika
Yerel

Referandum Sonuçları 3 Belde Halkını da Sevindirdi

Referandum Sonuçları 3 Belde Halkını da Sevindirdi

Simav'da Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)'in 2011 kayıtlarına göre nüfusları 2 binin altına düştüğü için kapanması gündeme gelen 3 belediye kurtuluşu birleşmekte buldu.

21.11.2012 21:05

Simav'da Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)'in 2011 kayıtlarına göre nüfusları 2 binin altına düştüğü için kapanması gündeme gelen 3 belediye kurtuluşu birleşmekte buldu.

Kapanmak istemeyen Bin 300 nüfuslu Demirciköy beldesi, yakın komşu 874 nüfuslu Öreğler ile 568 nüfuslu Çaysimav beldelerine birleşerek Karacalar adı altında yeni bir belde kurulması çağrısında bulundu.

Bu kapsamda önce Simav Kaymakamlığı ardından da Kütahya Valiliğinden tek çatı altında birleşme yönünde onay alan Çaysimav ve Öreğler beldelerinde halk İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının gözetiminde 18 Kasım 2012 Pazar günü referandum için sandık başına gitti.

Öreğler beldesinde sandık başına giden 610 seçmenden 323'ü evet, 202'si hayır yönünde oy kullanırken 85 oy geçersiz sayıldı.

Çaysimav beldesinde ise sandık başına giden 340 seçmenden 229'u birleşme yönünde evet oyu kullanırken 229 kişi de hayır oyu verdi. 110 oy da geçersiz sayıldı.

Birleşme hususunda evet yönünde kullanılan oyların çokluğu 3 belde halkının yanı sıra belediye başkanlarını da sevindirdi.

Kendilerini memnun eden sandık sonuçlarını alan Demirciköy Beldesinin CHP'li Belediye Başkanı Turan Sümer, Öreğler Beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Özden Akçay, Çaysimav'ın bağımsız Belediye Başkanı Emin Ceylan temaslarda bulunmak üzere birlikte önce Kütahya, ardından da Ankara'nın yolunu tuttu.

Demirciköy Belediye Başkanı Turan Sümer her üç beldenin Karacalar Beldesi adı altında birleşmesiyle toplam nüfuslarının 2 bin 742'ye yükseleceğini ve halka hizmete kaldıkları yerden devam edebileceklerini söyledi.

Öreğler Belediye Başkanı Özden Akçay, "Sonuçlar hem bizi hem de vatandaşları memnun etti. Kütahya Valiliği, ardından da İçişleri Bakanlığının üç beldenin terk çatı altında birleşmesi yönünde verdiği karara saygı duyacağını umut ediyoruz, sonuçları merakla bekliyoruz" dedi.

Çaysimav Belediye Başkanı Emin Ceylan, "Referanduma katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Sonuçları merakla bekliyoruz. Vatandaş köy olmak istemiyor. Tercihini hizmetlerin belediyelik olarak devamından yana oy kullandı" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Referandum Sonuçları 3 Belde Halkını da Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement