Rektör Özkanca'dan Veda Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Rektör Özkanca'dan Veda Ziyareti

Rektör Özkanca\'dan Veda Ziyareti

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Reşit Özkanca, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a veda ziyaretinde bulundu.

08.02.2013 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a veda ziyaretinde bulundu. Makamda gerçekleşen ziyarette Rektör Özkanca, Başkan Rifat Yıldırım'a üniversiteye sağladığı katkılar ve yapılan işbirliği nedeniyle teşekkür ederek, "Katkılarınızla üniversitemizde çok önemli gelişmeler yaşandı. Hem sizin hem de Büyükşehir Belediyemiz ve diğer paydaşlarımızla hızla büyüyor ve gelişiyoruz" dedi.

Rektör Özkanca, "Fonksiyonel, iyi iş yapan, iyi eğitim veren, şehrimizi ve ülkemizi iyi temsil eden bir yapıya doğru hızla ilerliyoruz. Bugün yabancı öğrenci sayımız 200 civarına yükseldi. Yüksek lisans ve doktora eğitimi alan 21 yabancı öğrencimiz var. Bunlar dışarıdan burslu öğrenciler. Melikşah Üniversitesi olarak 68 vakıf üniversitesi içerisinde kısa zamanda bilimsel çalışmalarda 9. sıraya geldik. Artık yeni bir üniversite formatından kurtulup, uluslararası düzeye ulaşmış, iyi bölümleri olan, İngilizce-Türkçe eğitim veren, araştırmaya önem veren, fiziki imkanları çok iyi olan bir üniversite olduk. Tabi buralara sizlerin ve hayırseverlerimizin desteğiyle geldik. Bu desteği başka şehirlerde bulamayabilirsiniz. Kayseri'de hayırseverlik bir gelenek haline gelmiş. İnşallah bu güzelliği başka şehirlerimize de taşıyabiliriz" şeklinde konuştu.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Melikşah Üniversitesi'nin kısa zaman önce kurulmasına rağmen göğüs kabartacak başarılara imza atmaya başladığını belirterek, başarıda emeği geçenlere teşekkür etti. Melikşah Üniversitesi'nin şehre farklı bir değer kattığını ifade eden Başkan Yıldırım, "Özellikle bir üniversitesinin kuruluş yılları çok meşakkatlidir. Biz dışarıdan gelinen noktaya ve sürece bakıyoruz. Hakikaten üniversitede çok önemli gelişmeler yaşandı. Bir taraftan eğitim, bir taraftan planlama, bir taraftan da bir inşaat müteahhidi gibi çalışmalar yürütülüyor. İşiniz kolay değil, Allah yardımcınız olsun" dedi.

Başkan Yıldırım, Melikşah Üniversitesi'nin kurucu rektörlük görevini tamamlayan Prof. Dr. Reşit Özkanca'ya bundan sonraki görevlerinde başarılar dileyerek sözlerini tamamladı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Özkanca'dan Veda Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement