Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, düzenlediği değerlendirme toplantısında, 2007 yılında kurulan Karabük Üniversitesi'nin kurulduğu günden bugüne kadar olan gelişmeleri değerlendirdi.
Karabük Üniversitesinin yurt içi ve yurt dışında ki konumunun oldukça iyi durumda olduğunu belirten Uysal, " Biz bu üniversiteyi Karabük halkı ile birlikte inşa ettik. Karabük Üniversitesi, tarihi ile gurur duyan, elindekini bir başkasıyla paylaşan ve eğitimin her alanında olan bir üniversitedir" dedi.
Üniversitenin senato salonunda gazetecilerle bir araya gelen Rektör Uysal, slayt eşliğinde Karabük Üniversitesinin kurulduğu günden bugüne geldiği nokta ile ilgili geniş bir değerlendirme yaparak, 2014 yılında üniversitenin çok daha büyüdüğünü hep birlikte göreceklerini söyledi.
'TÜRKİYE'NİN EN ÇOK HAZIRLIK SINIFINA SAHİBİZ'
2007 yılında sadece Teknik Eğitim Fakültesi ile kurulan Karabük Üniversitesinin şuan itibarıyla 13 adet fakülte,4 adet yüksekokul,7 adet meslek yüksekokulu,4 adet enstitü ve 754 akademik personeliyle hizmet verdiklerini belirten Uysal, " Karabük Üniversitesinin sadece önlisans ve lisans değil, 9 farklı dalda doktora, 21 alanda yüksek lisans ve 264 farklı alanda, çoğu köklü üniversitelerde bulunmayan bölümlerle eğitim veriyoruz. Üniversitemiz bugüne kadar 24 Avrupa Birliği ülkesindeki 126 farklı Üniversite ile "Öğrenci hareketliliği" ve "Personel Hareketliliği" olmak üzere anlaşma sağlamış ve Erasmus Programından faydalanabilecek bin 11 kontenjana sahiptir. Yurtiçinde, Yükseköğretim Kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Üniversitemiz, 81 üniversiteyle 92 bölüm ve yaklaşık 900 öğrenciyi kapsayan anlaşmalar yapmıştır. Üniversitemizde 2013-2014 eğitim öğretim yılında 10 ülkeden 83 yabancı uyruklu öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Karabük Üniversitesi'ni diğer üniversiteler farklılaştıran diğer önemli özelliği Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurmuş ve bu yolla lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitimlere başlamış olmasıdır. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin vizyonu yaşam boyu sınırsız öğrenme kavramına dayanmaktadır. Akademisyenler bulundukları üniversitelerden uzaktan eğitim ile eğitimlerine devam ederek üniversitelerine daha faydalı olacaklardır. Bu sistem ile Türkiye'nin Öğretim Üyesini yetiştirmekteyiz. Önlisans ve Lisans düzeyinde 8 bin 550 öğrenciye verilen hazırlık eğitimi Türkiye'nin en çok hazırlık öğrencisine eğitim veren Karabük Üniversitesi'nin aynı zamanda bilgisayar destekli eğitimde de Türkiye'de ilk sıraya oturmaktır. Sınıflarda yüz yüze vermiş olduğumuz eğitimin yanı sıra bilgisayar destekli eğitim de vermeye başladık. Öğrencilerimiz şifreleri ile girdikleri bilgisayar destekli eğitimlerde düzenli olarak Quiz olmakta, ödev yapmakta, ders takibini ve ders tekrarını yapmaktadır" dedi.
'DEMİR ÇELİK ENSTİTÜSÜNDE AKREDİTASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR'
Demir Çelik Enstitüsü ve Malzeme Araştırma Geliştirme Merkezinde test cihaz eğitimlerini tamamlandığını anlatan Prof. Dr. Burhanettin Uysal, " Enstitümüz ülkemiz çelik sektörünün ihracat faaliyetlerini gerçekleştirirken ihtiyaç duyduğu, ama bugüne kadar yurt dışında gerçekleştirilebilen ürün test ve analiz işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlayacaktır. 30'a yakın laboratuar ve laboratuarlarda bulunan cihazların akreditasyon süreci kapsamında eğitimler yapılmakta ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)'na başvuru yapılarak uluslararası geçerliliğe sahip olan 'Akreditasyon Sertifikası' alınması için çalışmalar devam etmektedir. Öğrencilerimize, herhangi iki Fakülte Yüksekokul arasında bölümlerin çoğunda çift ana dal ve yan dal programı ile ikinci bir diploma alma fırsatı sağlanmaktadır. Ülkemizde Üniversite Sanayi işbirliğine model olabilecek seviyede güçlü bir işbirliği Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR A.Ş. arasında gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda Karabük Üniversitesi, KARDEMİR A.Ş. personelinin 2011 yılı hizmet içi eğitiminin yüzde 20'sini vermiş olup, 2012 yılında yüzde 60'ı verilmiş olup 2013 yılı içinde 5 bin 228 personele eğitim verilmiştir. Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında gerçekleştirilen projeler ile yeni teknolojiler geliştirilmekte, modern laboratuarlarda bilimsel-teknolojik araştırmalar yapılmakta, Ar-Ge ile ithalatı azaltıcı ihracatı artırıcı çalışmalar yapılmaktadır. Yine Üniversitemiz ve KARDEMİR A. Ş ile birlikte, Enerji Verimlilik Artırıcı Proje kapsamında toplam 1 milyon 154 bin 158 TL'lik Akademik Projeler yapılmıştır. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından Lisans ve Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik Burs, Destek ve Yarışma Programlarıyla üniversitelere sağladığı desteklerden yararlanma oranı istatistiklerine bakıldığında kendinden önce kurulan birçok köklü üniversiteyi geride bırakan Karabük Üniversitesi 163 üniversite arasında 30. sırada yer aldı. EDYS, kurumsal faaliyetler içerisinde elektronik ortamda üretilen belgelerin üretiminden uygun bir bicinde dağıtılmasına kadar sürdürülen her türlü işlemin kontrol altına alınmasını sağlayan ilke ve uygulamalardır. Karabük Üniversitesi olarak biz kendimiz yazdık ve 16 Aralık 2013 tarihi itibariyle kullanılmaya başlanmıştır" dedi.
Karabük Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini 2010 yılında hayata geçirdiklerini de belirten Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Doğumdan, yüksek öğretimin sonuna kadar olan süreçte, üstün yetenekli bireylerin erken yaşta fark edilmesini ve ihtiyaç duydukları psikolojik, akademik, sosyal destek ve eğitimin verilmesini sağlamak, zeka, ilgi ve yetenek alanlarını belirlemek ve yetenek alanları doğrultusunda; 2011-2012 eğitim öğretim döneminde 20 öğrenci üstün yetenekliler eğitim programında eğitim görmekteydi. 2012-2013 eğitim öğretim döneminde ilkokul 3 ve 4. sınıflarda okuyan 26 öğrenci daha eklenerek bugün 46 öğrencisi bulunmaktadır. 2013-2014 eğitim öğretim döneminde ilkokul 4. Sınıflarda okuyan 38, ortaokul 5'de 10, 6.sınıfta okuyan 17 ve 7. Sınıfta okuyan 20 olmak üzere merkezimizde 85 öğrenci bulunmaktadır. 3 yılda 15 bin öğrenci tanımlaması yapıldı."
Toplantıda gazetecilerinde sorularını cevaplandıran Uysal, " Raylı sistem projesi ile ilgili yatırımın devlet desteği gerektirmeyen bir yatırım. Karabük Üniversitesi ruhu ile yapılabilecek bir yatırım. Konuyla ilgili protokol imzalandı. Proje hazırlanıyor, sadece yolun geçeceği kamyon garajı ile ilgili problem var. Bu proje yatarım programına alınmadan, tamamen gönüllülük esası ile yapılabilecek bir proje. Raylı Sistemler Projesinin hem eğitim amaçlı, hem Karabük Demir Çelik Enstitüsünün kampus içinde olması, hem de ulaşım açısından önemli " dedi. - KARABÜK
Son Dakika › Yerel › Rektör Uysal Kbü'deki Gelişmeleri Değerlendirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?