Resim ve Seramik Sergisi Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Resim ve Seramik Sergisi Açılışı Yapıldı

Resim ve Seramik Sergisi Açılışı Yapıldı

Kilisli Ressam Seramik Sanatçısı Gülümser Aydemir, resim ve seramik sergisi açtı.

10.02.2014 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilisli Ressam Seramik Sanatçısı Gülümser Aydemir, resim ve seramik sergisi açtı.

Sanatçı Aydemir'in 25 resim ve 31 seramik eserinin yer aldığı sergi, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Aldemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ile davetliler ve sanatseverlerin katımıyla açıldı.

Serginin açılışı Kilisli Ressam Seramik Sanatçısı Gülümser Aydemir ile Vali Süleyman Tapsız tarafından açıldı.

Kilisli hemşerileri ve sanatseverlerle buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Aydemir, Kilis'te sergi açma hayalini yıllar sonra gerçekleştirebildiği için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Aydemir, sergi açılışına bir okul arkadaşı, öğrencisi ve öğretmenlerinin gelmesinden mutlu olduğunu belirterek, "Sadece resim sanatıyla uğraşmanın benim için yeterli gelmedi. 12 yıldır seramik de çalıştım. Hem resme hem seramiğe gönül verdim. 'Duyarlılık, yüzleşme' temasıyla yaptığım eserlerime bakarken, herkes kendine bir pay çıkarabilir" diye konuştu.

Akrilik ve kolaj tekniği uyguladığını belirten Gülümser Aydemir, sanat anlayışını şöyle dile getirdi:

"Konuşmuyoruz, dinlemiyoruz ve duyarsızlığı uç noktalara taşıyoruz. Rengin, armoninin, lekenin, ritmin diliyle vurgulamak istiyorum bu duyarsızlığı. Yüzlerle, gözlerle sorguluyorum çevremde gördüğüm değişimi. Gülen gözlere bakmayı, dinlemeden yargılamamayı, çözümsüzlükten yakınmayı değil çözüm üretmeyi, 'ben' değil 'biz' olarak düşünmeyi öğütlerken, tuvalimle, çamurumla biçimselliğe dönüştürüyorum. Lekesel bir bütünlük ve renkçi bir anlayışla uyguluyorum 'yüzleşmelerimi'. Figürlerimi deforme ederek sürrealizm çatısında fantastik öğelerle. tuvalde kolaj, çamurda çizgi ve dokularla oluşturuyorum imgelerimi. Neden resim öğelerini, ebru tekniğini resimsel anlatımla seramiğe taşımayayım diye kendi kendine sorduğunu ve bu düşünce ile seramik tasarımlarını oluşturdum. Leke, renk, çizgi, doku ve armoniyi bütünlük içinde harmanlıyorum" dedi.

GÜLÜMSER AYDEMİR

1951 yılında Kilis'te doğan Aydemir, 1973'te İzmir Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü grafik dalını bitirdi. Devlet ve özel orta eğitim kurumlarında çalışan sanatçı, 2001 yılında öğretmenlik yaşantısını noktaladı. Bu süreç içinde, görsel sanatların farklı dallarında uygulamaları olan Aydemir, Değişik tür alanlarda çalışırken yeteneklerini keşfetmeyi ve kendisini aşmayı hedefledi.

Etkinlikleri arasında karma ve yarışmalı sergi, devlet resim ve DYO sergileri, basılı afiş ve kitap kapağı, fotoğraf sanatı çalışmaları, bakır-rölyef pano düzenlemeleri bulunan sanatçı, 1998 yılından bu yana resim çalışmalarıma yoğunluk verdi. Sanat çalışmalarını İzmir'de sürdüren, Uluslararası Plastik Sanatlar ve Seramik Derneği'nin üyesi olan sanatçı, çok sayıda kişisel sergi açtı, karma ve yarışmalı sergilere, seminer ve sanat fuarlarına katıldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Resim ve Seramik Sergisi Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement