Rize'de Tüketici Sorunları - Son Dakika
Yerel

Rize'de Tüketici Sorunları

Rize Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Demir Ateş, heyete geçen yıl 616 şikayet yapıldığını söyledi.

15.02.2012 11:49

Rize Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Demir Ateş, heyete geçen yıl 616 şikayet yapıldığını söyledi.

Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin 2012 yılı itibariyle bin 161 liranın altındaki uyuşmazlıklarda ilk müracaat yeri olduğunu belirtti.

Bu müracaatlar için verilen kararların ilan niteliğinde olduğunu ifade eden Ateş, "Bin 161 liranın üzerindeki uyuşmazlıklar için verdiğimiz kararlar ise sadece delil niteliğindedir. Yaptığımız görev, ayıplı mal ve hizmetlerde alıcı ve satıcı arasındaki uyuşmazlıkları değerlendirmektir" dedi.

Heyetlerine yapılan müracaatların genellikle internetten yapılan alışveriş, kapıdan yapılan satışlar ve ayakkabı ile diğer giysilerde çıkan sorunlarla ilgili olduğunu anlatan Ateş, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız mağdur olmamak için yaptıkları alışverişte mutlaka fiş veya fatura alsınlar. Çünkü faturasız yapılan başvurular değerlendirilmiyor. Sorunları ile ilgili tüketicilerimiz Alo 175'i arayabilirler. Vatandaşlarımızın, garanti belgesi veya hizmet alım sözleşmesini de mutlaka almaları önem taşıyor. Kapıdan yapılan satışlarda ve internetten yaptıkları alışverişlerde çok dikkatli olmaları gerekir. Çünkü internetten yapılan bazı alışverişlerde sahte satıcılar olabilmekte, gönderilen paranın karşılığında istenilen ürün yerine boş bir kutu da gönderilebilmektedir."

Demir, heyetlerine geçen yıl yapılan 616 şikayetten 566'sını karara bağladıklarını, 50 başvurunun ise bu yıla devrettiğini belirterek, bunlardan 3'ünün ilgisi nedeniyle başka kuruma sevk edildiğini, başvuruların 478'inde tüketici lehine, 85'inde de tüketici aleyhine karar verdiklerini kaydetti.

- RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize'de Tüketici Sorunları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement