Rize'de Yapılan Kamulaştırma Çalışmaları - Son Dakika
Son Dakika Logo

Rize'de Yapılan Kamulaştırma Çalışmaları

13.03.2012 13:40

Rize Baro Başkanı Ateş Hatinoğlu, kentte yapılmakta olan kamulaştırma çalışmalarının hukuksal boyutu hakkında bilgi verdi.

Rize Baro Başkanı Ateş Hatinoğlu, kentte yapılmakta olan kamulaştırma çalışmalarının hukuksal boyutu hakkında bilgi verdi.

Hatinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde kentsel dönüşü ve Güney Çevre Yolu çalışmaları nedeniyle kentte kamulaştırma işlemlerinin yoğunluk kazandığını belirtti.

Kentteki çarpık, plansız ve kaçak yapılaşma nedeniyle kamulaştırma alanı içerisinde kalan birçok binanın tapuda kayıtlı olmadığı gibi inşaat ve iskan ruhsatlarının da olmadığına dikkat çeken Hatinoğlu, şunları kaydetti:

"Kamulaştırma işlemlerinde ruhsatsız dahi olsa yapılara yapı yaklaşık maliyet cetveline göre değer konulmakta ve arsaya takdir edilen değerle birlikte tespit edilen acele el koyma bedeli, vatandaşa ödenmektedir. Tapu kaydında birden çok paydaş bulunan taşınmazlar üzerinde kendi adına bir bina inşa etmiş olan vatandaşlarımızın bu yapıların bedelini kat mülkiyeti kurulmadığı ve yapı, tapunun beyanlar hanesinde olmadığı takdirde alma ihtimali bulunmaktadır. Kamulaştırılan alan içinde bu durumda birçok yapı bulunduğu tespit edilmiştir. Bu durumdaki vatandaşlarımızın kamulaştırma işlemlerinin başlamasını beklemeden yapıları için mülkiyeti tespit davası açmaları ve durumu kamulaştırma yapan idarelere bildirerek yapı bedelinin kendilerine ödenmesini talep etmeleri gerekmektedir."

- RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize'de Yapılan Kamulaştırma Çalışmaları - Son Dakika


Advertisement