Sağlık Öğrencileri Halkın Tansiyonunu Ölçtü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sağlık Öğrencileri Halkın Tansiyonunu Ölçtü

Sağlık Öğrencileri Halkın Tansiyonunu Ölçtü
05.03.2013 13:01

Harran Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik bölümü öğrencileri Urfa City AVM'de Tansiyon Ölçüm Yygulaması' yaptılar.

Harran Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik bölümü öğrencileri Urfa City AVM'de Tansiyon Ölçüm Yygulaması' yaptılar.

Sağlık Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hülya Karataş'ın organize ettiği uygulamaya halkda ilgi gösterdi. Karataş yapmış olduğu açıklamada, uygulamanın her dönem rutin olarak düzenlendiğini ve bunun hem öğrencilere hem de halka yararlı olduğunu belirterek "Öğrencilerin sağlıklı bireylerde tansiyon ölçümü yapabilmesi ve hipertansiyona yönelik toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla bu uygulama planlandı. Bu uygulama öğrenciler için de çok yararlı olurken, laboratuar ortamında sınırlı sayıda tansiyon ölçümü yapıyordu, alışveriş merkezinde ise öğrenciler çok sayıda kişinin tansiyonunu ölçme fırsatı buldular" dedi.

(MUD-VSA-Y

05.03.2013 12: 39: 21

TSI

NNNN - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Öğrencileri Halkın Tansiyonunu Ölçtü - Son Dakika


Advertisement