Lapseki'de Sağnak Yağışların Ardından Çifte Gökkuşağı Oluştu - Son Dakika
Yerel

Lapseki'de Sağnak Yağışların Ardından Çifte Gökkuşağı Oluştu

Lapseki\'de Sağnak Yağışların Ardından Çifte Gökkuşağı Oluştu

Çanakkale Lapseki'de sağanak yağışların ardından sabah saat 7.30 sularında meydana gelen çifte gökkuşağı boğaz manzaralı görsel bir şölene sebep oldu.

27.11.2013 09:49  Güncelleme: 10:00

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde meydana gelen ani sağanak yağışların ardından sabah saat 7.30 sularında meydana gelen çifte gökkuşağı boğaz manzaralı görsel bir şölene sebep oldu.

Lapseki ilçesinden rahatlıkla gözlemlenen aynı anda iki farklı gök kuşağı Gelibolu Yarım adası üzerinde meydana geldi. Lapseki-Gelibolu arası deniz hattını kullanarak boğazı feribotla geçmek isteyen vatandaşlar gökkuşağı sürpriziyle karşılaştı. ÇOMÜ Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlem Evinde görev yapan Prof Dr Osman Demircan, aynı anda açığa çıkan iki farklı gökkuşağı oluşumuyla ilgili yaptığı açıklamada "Güneş ışık yayar ve biz o ışığı beyaz ışık olarak tanımlarız. Gerçekte beyaz ışık birçok değişik dalga boyuna sahip renklerden oluşmaktadır. Ana renkler, kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, lacivert ve mordur. Dalga boyu en büyük olan kırmızı en küçük olan mordur. Gökkuşağı yağmur sonrası güneşin ışınlarının prizma özelliği gösteren, yağmur damlacıklarından geçmesiyle oluşur. Bazen de ışığı daha zayıf olan, tali yani ikinci gökkuşağına da rastlanır. Bu gökkuşağında da kırmızı en içte, mor renk ise en dıştadır. Yani renklerin dıştan içe doğru dizilişi sırasıyla, mor, mavi, turkuaz, yeşil, sarı, turuncu, kırmızıdır" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lapseki'de Sağnak Yağışların Ardından Çifte Gökkuşağı Oluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement