Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Açıklaması

"Şehitlerimizin isimlerini ailelerinin oturduğu sokağa vererek ve yaptığımız parkalara ile sosyal tesislere şehitlerimizin ismini vererek onları yaşatıyoruz" dedi.

18.03.2012 14:20

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,

"Şehitlerimizin isimlerini ailelerinin oturduğu sokağa vererek ve yaptığımız parkalara ile sosyal tesislere şehitlerimizin ismini vererek onları yaşatıyoruz" dedi.

Şahinbey Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Savaşlarının yıl dönümü nedeniyle anma gecesi düzenledi.

Şehitler için Karataş Mahallesi'nde bulunan Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen anma gecesi, dünyaca ünlü Hafız Ahmet Naina muhteşem sesiyle başladı. Hafız Ahmet Naina Kuran-ı Kerim ziyafeti vererek sesiyle herkesi büyüledi. Daha sonra geceye konuşmacı olarak katılan güzel sohbeti ile Ömer Döngeloğlu Şehitlik mertebesini önemini anlattı.

Hadislerden örnekler vererek şehitliği anlatan Ömer Döngeloğlu'nun sohbetinin ardından, gecenin son bölümünde ise Türk Sanat Musikisi Sanatçısı Ertuğrul Erkişi sahne aldı. Erkişi, Türk Sanat Musikisi ve Çanakkale Türküleri ile katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Gecede misafirlere hitaben bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, şunları söyledi:

"Ölmeyen şehitlerimiz inşallah başta aileleri olmak üzere etrafındaki birçok insana şefaat edecekler. Allah bizleri de onların şefaatine nail eylesin. Belediye olarak biz de o şehitlerimizin emanetleri olan şehit ailelerimizle her zaman birlikteyiz. Ayrıca şehitlerimizin isimlerini ailelerinin oturduğu sokağa vermek suretiyle, yapmış olduğumuz parkalara sosyal tesislere şehitlerimizin ismini vererek onları yaşatıyoruz.

Rabbim başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere, kurtuluş savaşında ve dünyanın birçok bölgesinin yanı sıra Güneydoğu'da huzuru ve barışı sağlamak için ve son olarak Afkanistan'daki kaza sonucu şehit olan subaylarımıza Allah'tan rahmet diliyor, şehit ailelerimize sabırlar diliyorum. Gazilerimize de hayırlı uzun ömürler diliyorum."

Şehit Aileleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hamza Bayındır ise şehitleri unutmayarak geceyi düzenleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Geceye, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe müftüleri, şehit yakınları, gazilerin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Gecenin sonunda ise Belediye Başkanı Tahmazoğlu, geceye katılanlara çiçek hediye etti.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement