Şair Cahit Zarifoğlu Ölümünün 24. Yılında Mezarı Başında Anılacak - Son Dakika
Yerel

Şair Cahit Zarifoğlu Ölümünün 24. Yılında Mezarı Başında Anılacak

Çağdaş Türk şiirinin öncü şairlerinden Cahit Zarifoğlu, ölümünün 24. yılında Küplüce Mezarlığındaki kabri başında anılacak.

27.05.2011 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağdaş Türk şiirinin öncü şairlerinden Cahit Zarifoğlu, ölümünün 24. yılında Küplüce Mezarlığındaki kabri başında anılacak.

Çocuk Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 Haziran 1987'de vefat eden çağdaş Türk şiirinin öncü şairlerinden Cahit Zarifoğlu'nun 7 Haziran'da, saat 11. 30'da ailesi ve Çocuk Vakfı'nca Küplüce Mezarlığında anılacağını bildirildi.

Anma programında yazarın eşi, çocukları, çocukluk arkadaşları, dostları ve okurlarının bir araya geleceği belirtildi.

-CAHİT ZARİFOĞLU-

Ankara'da 1940'ta doğan Cahit Zarifoğlu, İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.

Öğrencilik yıllarında sırasıyla öğretmen vekilliği, çeşitli gazete ve haftalık dergilerde müsahhih ve teknik sekreterlik, Migros Teşkilatı'nda tercümanlık, Türkiye Turing Kurumu'nda muhasebe yardımcılığı yapan Zarifoğlu, Goethe Enstitüsü'nün dil kurslarına katılmak üzere iki defa Almanya'ya gitti.

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nda 1975 yılında mütercim olarak çalışmaya başlayan yazar, bir grup arkadaşıyla "Mavera Dergisi"nin kuruluşunda ve yayınında görev aldı.

Zarifoğlu, 1976'da TRT Genel Müdür Mütercim Sekreteri görevine atanmasından sonra aynı kurumun değişik ünitelerinde raportör, araştırma görevlisi, uzman ve şef olarak çalıştı.

İstanbul Radyosu'nda denetçi olarak görev yaptığı sırada 7 Haziran 1987'de vefat eden yazar kendine özgü şiirleriyle tanındı.

Yayımlanmış Eserleri:

"İşaret Çocukları, Yedi Güzel Adam, İns, Menziller, Yaşamak, Serçekuş, Ağaçkakanlar, Katıraslan, Yürek Dede ile Padişah, Savaş Ritimleri, Korku ve Yakarış, Bir Değirmendir Bu Dünya, Motorlu Kuş, Sütçü İmam, Gülücük, Ağaç Okul, Çocuklarımızla Atlara Biniyorduk. "

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şair Cahit Zarifoğlu Ölümünün 24. Yılında Mezarı Başında Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement