Sakarya'da 8 Yeni Ambulans Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da 8 Yeni Ambulans Hizmete Girdi

Sakarya\'da 8 Yeni Ambulans Hizmete Girdi

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere tahsis edilen 8 yeni ambulans, teslim edildi.

29.01.2014 18:00

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere tahsis edilen 8 yeni ambulans, törenle teslim edildi.

Sakarya Valiliği'nde düzenlenen teslim töreninde konuşan Vali Mustafa Büyük, sağlık konusunda önemli yatırımlar yapıldığını anlattı.

Hastaya en kısa sürede ulaşmak adına ambulans sayısının artırıldığını vurgulayan Büyük, "İlimizdeki sağlık hizmetlerindeki verimi ve kaliteyi artırmak için her alanda yapılan yatırımlara bugün bir yenisini daha ekliyoruz. İlimizdeki 35 nitelikli ambulansa bugün 8 adet daha eklenerek toplam 43 ambulans ile 23 merkezde bu hizmetleri en iyi şekilde vermeye çalışacağız. Ambulans hizmetleri açısından komşu illerden daha iyi bir noktadayız" dedi,

Sakarya İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar da ambulans sayısının artmasıyla daha iyi hizmet vereceklerini söyledi.

Ambulansların kesintisiz şekilde hizmet verdiğini belirten Alemdar, "Toplam 35 adet ambulans ile 24 saat kesintisiz hizmet verilmekteydi.  2013 yılında 51 bin 902 acil hastaya olay yerinde müdahale edilmiş; hastaneler arası nakillerle birlikte toplam 64 bin 396 vatandaşımıza hizmet verilmiştir. Ambulans filomuza bugün dahil edilecek olan 8 adet yeni ambulans ile sayımız 43'e yükselecektir. Bakanlığımızın 1 milyon 418 bin liralık yatırım yaparak ilimize alınan bu ambulanslar, temel hedefimiz olan halkımıza daha hızlı ve kaliteli bir acil sağlık hizmeti sunma ve hastaya ulaşım süresini daha kısaltma konularında önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'da 8 Yeni Ambulans Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement