Sakarya'da Av Koruma ve Kontrol Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da Av Koruma ve Kontrol Faaliyetleri

Sakarya\'da Av Koruma ve Kontrol Faaliyetleri

Ülkemizin önemli kuş göç yollarından birinin güzergahında yer alan Sakarya'da, özellikle göçmen kuşların avcılığı yönünden oldukça fazla potansiyel kaynağa sahip.

09.09.2012 18:10

Ülkemizin önemli kuş göç yollarından birinin güzergahında yer alan Sakarya'da, özellikle göçmen kuşların avcılığı yönünden oldukça fazla potansiyel kaynağa sahip. Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürlüğü 1 şube müdürü, 2 mühendis ve 3 muhafaza memuru ile özellikle av sezonu içinde yoğun bir çalışma temposu içinde çalışıyor.

Günün her saatinde özellikle gece ve sabah erken saatlerde yapılan kontrollerle kaçak avcılığın önlenmesi ile ilgili çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Karasu ve Kaynarca İlçelerinin sınırları içinde kalan Acarlar gölü barındırdığı yaban hayatı kaynak değerleri nedeniyle "Yaban Hayatı Geliştirme Sahası" olarak koruma altına alınırken, Sakarya Nehri'nin oluşturduğu muhtelif yerlerdeki gölet niteliğindeki, Sapanca Gölü, Poyrazlar gölü, Akgöl, Karadeniz sahil şeridi, Küçükboğaz gölü de Sakarya'nın av kaynakları yönünden zengin sahalardan bazılarını oluşturuyor.

Sakarya'da sulak alanlarda su kuşları avcılığı yapılırken, iç kesimlerdeki ormanlık sahalarda ise Geyve, Pamukova, Taraklı gibi ilçelerde ise Yaban domuzu, tavşan, tilki gibi yaban hayvanlarının avcılığı yapılıyor.

Avcılığın bu denli yoğun olduğu Sakarya'da yasadışı avcılık da yaygın bir şekilde yapılıyor. Özellikle Güme avcılığı, sulak alanların bulunduğu yerlerde fazla. Bunun yanında gece avcılığı, yabani hayvan sesi çıkaran teyp vb cihazlarla avlanma ve yasaklanan sahalarda avcılık yapılması gibi Kara Avcılığı Kanununa aykırı durumlar da ortaya çıkabiliyor.

Orman ve Su İşleri 1. Bölge Sakarya Şube Müdürlüğü ise 1 şube müdürü, 2 mühendis, 3 muhafaza memuru ile özellikle av sezonu içinde yoğun bir çalışma temposu içinde çalışmalarını yürütüyor. Günün her saatinde özellikle gece ve sabah erken saatlerde yapılan kontrollerle kaçak avcılığın önlenmesi ile ilgili çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor.

Orman ve Su İşleri 1. Bölge Sakarya Şube Müdürü Osman Demirel, avcıların avlanırken yanlarında bulundurmaları gereken, Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi, Avlanma İzin Kartı ve Avcılık Belgelerini muhakkak yanlarında bulundurmaları gerektiğini belgesi olmayanlara cezai işlem uygulandığını hatırlattı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'da Av Koruma ve Kontrol Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement