Sakarya'da Toplam Sigortalı Çalışan Sayısı 210 Bin Kişi - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da Toplam Sigortalı Çalışan Sayısı 210 Bin Kişi

Sakarya\'da Toplam Sigortalı Çalışan Sayısı 210 Bin Kişi

Sakarya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 1 milyon TL üzeri sigorta primi ödeyen firmalara ödül töreni düzenlendi.

17.05.2012 15:19

Sakarya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 1 milyon TL üzeri sigorta primi ödeyen firmalara ödül töreni düzenlendi.

Tunatan'da Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kenan Tandoğan'ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Soytürk, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, İl Jandarma Komutanı Adnan Arslan, Sakarya Baro Başkanı Avukat Nihat Nalbantoğlu, Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, Arifiye Kaymakamı Birol Kurubal, Sakarya Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, ve firma temsilcileri katıldı.

Tören'in açılış konuşmasını yapan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kenan Tandoğan: "Ülkemizde, kapsamda bulunması nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumuna Prim ödenen 16 milyon 607 bin 656 çalışan bulunmaktadır. 4/A diye ifade ettiğimiz bir veya birden çok işveren tarafından çalıştırılan sigortalılar açısından bakıldığında ise; Türkiye'de 2008 yılında kayıtlı sigorta sayısı 8 milyon 802 bin 989 iken bu rakam 2011 Aralık ayı itibarı ile 11 milyon 30 bin 939 çalışana ulaşmıştır. 2008 yılında patlak veren dünya ekonomik krizine rağmen 2008, 2009, 2010 ve 2011 yıllarında çalışan sayısının arttığı görülmektedir. Çalışan sigortalı sayısındaki bu artış yaklaşık 2 milyon 228 bin kişiye ulaşmıştır. Bu başarıyı sağlayan iş alemimizin Sakarya temsilcilerini burada ağırlamaktan gurur duyuyor ve kendilerini tebrik ediyoruz" dedi.

Tandoğan; "İlimiz kapsamında bakıldığında; toplam çalışan sayısı 210 bin 662 kişiyi bulmuştur. Bu çalışanlardan 139 bin 374 kişi 4/A kapsamında sigortalıdır. İlimizde geçici ve mevsimlik olanları saymazsak daimi olarak faaliyette bulunan ve sigortalı işçi çalıştıran yaklaşık 17 bin iş yeri bulunmaktadır. Bu işletmelerden sadece 313 tanesi elliden fazla personel istihdam etmektedir. 250 kişiden fazla işçi çalıştıran işyeri sayısı 40; 750 kişiden fazla işçi çalıştıran iş yeri sayısı 11 adettir.

İlimizde çalışanların yüzde 82' si elli ve az işçi istihdam eden işyerlerinde çalışmaktadır. Bu anlamda ilimiz daha çok, küçük ve ortak ölçekli işletmelerden oluşmaktadır. Bu işletmelerimizin Sakarya ilimizdeki fiili işgücünün yüzde 18'ini temsil etmektedirler. Buna karşın ilimizdeki toplam primin yaklaşık yüzde 31'ini üretmektedirler. 2011 yılında 1 milyon TL üstünde prim ödemiş olmaları sebebiyle ilimizdeki bu 52 firmayı; Türkiye ve ilimiz ekonomisinden dolayı kutluyoruz" şeklinde konuştu.

Sosyal Güvenlik Müdürü'nün konuşmasının ardından işletmecilere seslenen Sakarya Valisi Mustafa Büyük; " İnsana iş veren, AŞ veren insanlar, herkesten fazla teşekkürü hak ediyorlar. Buraya çağırılma hakkını hak eden herkese, hem devletim adına hem milletim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Sakarya'da 1 Milyon TL'nin üzerinde prim ödeyen 52 işletmeye teşekkür belgeleri verildi. Listenin ilk sırasında TOYOTA yer alırken, onu OTOKAR, Good Year, TOYOTA Boshoku ve ASAŞ Aliminyum takip etti. Listenin 6. Sırada Arma Filtre yer alırken, Ak Gıda, Şen Piliç, Federal Mogul ve Çak Tekstik ilk 10'a giren firmalar oldu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'da Toplam Sigortalı Çalışan Sayısı 210 Bin Kişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement