Sakarya Tigem'in İhalesi Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Sakarya Tigem'in İhalesi Tamamlandı

Sakarya Tigem\'in İhalesi Tamamlandı

Sakarya TİGEM'in kiralama ihale süreci tamamlandı.

19.01.2013 09:53

Sakarya TİGEM'in kiralama ihale süreci tamamlandı. AK Parti Sakarya Milletvekili Dr. Hasan Ali Çelik, 650 dönümü sulanan arazi olmak üzere, toplam 3 bin 679 dekar arazide kurulu bulunan, Sakarya Tarım İşletmeleri (TİGEM) ihalesi tamamlanarak devir-teslim işlerinin başladığını bildirdi.

"TİGEM'in otuz yıllığına işletmesini, 23/11/2012 tarihinde yapılan ihaleyle Çekok Gıda A.Ş. kazanmıştır" diyen Çelik, "TİGEM 815 bin TL ve otuz yıl süreyle işletmesi ilgili firmaya kiralanmıştır. Ön görülen toplam yatırım tutarı 7 milyon 416 bin 500 TL olan TİGEM'de 19 daimi işçi de istihdam edilecek. Beş yüz baş damızlık keçi olmak üzere, süt üretimi, beş yüz yetmiş dönüm sebze, altı yüz seksen dönümü meyve, yüz yirmi beş dönümü üzümsü meyve ve ıtri bitkiler olmak üzere çeşitli projelerin ve kiralama bedellerinin yarıştığı ihaleyi Çekok Gıda A.Ş. kazanarak, ilgili taraflar 03/01/2013 tarihinde sözleşme imzalamışlardır. Devir-teslim süreci ise devam etmektedir" dedi.

Milletvekili Çelik şöyle devam etti: "Öncelikle ihale ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun. Atıl durumdaki bu arazinin daha verimli bir şekilde değerlendirileceği için memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Bölgede tarımsal ve hayvansal üretime öncülük etmesi ve katkı vermesi beklenen TİGEM'in, bu projeyle bölgeye ivme katacağı ve sinerji doğuracağına olan inancım tamdır. Bu durumdan bölgemizin, insanımızın ve ülkemizin kazançlı çıkacağı kesindir." - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya Tigem'in İhalesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement