Samsun Sanat Tiyatrosu, Nazım Hikmet'in "Kuvayı Milliye Destanı" Oyununu 121. Kez Sahneleyecek - Son Dakika
Yerel

Samsun Sanat Tiyatrosu, Nazım Hikmet'in "Kuvayı Milliye Destanı" Oyununu 121. Kez Sahneleyecek

Samsun Sanat Tiyatrosu, Nazım Hikmet’in “Kuvayı Milliye Destanı” oyununu, 27 Ocak 2023’te 121. kez sahneleyecek.

24.01.2023 11:27  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun Sanat Tiyatrosu, Nazım Hikmet'in "Kuvayı Milliye Destanı" oyununu, 27 Ocak 2023'te 121. kez sahneleyecek.

Samsun Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni tiyatro, dizi ve sinema sanatçısı Yaşar Gündem, 27 Ocak'ta Samsun Büyükşehir Belediyesinin Atakum'da yer alan sanat merkezinde kendisinin yönetip oynadığı Nazım Kuvayi Milliye Destanı oyununu 121. kez sahneleyecek. Yaşar Gündem şunları söyledi:

"7 DÜVELE VERİLEN BİR KURTULUŞ SAVAŞINI ANLATIR"

"Nazım Hikmet'in Kuvayi Milliye Destanı adlı oyunu Samsun Sanat Tiyatrosu olarak sergiliyoruz. 27 Ocak'ta, Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde oynayacağız. Kuvayi Milliye Destanı Nazım Hikmet'in 1938 ve 1941 yılları yazdığı bir eser. Yazılımı 3 yıl sürmüştür. İçeride hapiste iken yazmıştır. Eser bu topraklarda 7 düvele karşı verilen bir kurtuluş savaşını anlatır. Kurutuluş savaşı destanıdır. Kendi topraklarında var olma savaşıdır. Dünyada en meşru savaşlardan bir tanesidir. Nazım Hikmet birçok kahramanı görmeden, duyduklarıyla imgelemiştir ki, bunlardan bir tanesi nev-i bizzat hapishanede yan yana yatmıştır. Kartallı Kazım... Kartallı Kazım'ın hikayesi, birlikte hapishane süresini ondan dinlediği ondan dinlediği öyküyle oyunlaştırmıştır. Nazım Hikmet'in yazdığı bu eser Türkiye'de kurtuluş savaşını, anlatan Türkçeyi bir iğneyle oya yapmak gibi tane tane, işleyen bir eserdir ve herkesin mutlaka ve mutlaka bu eseri okumalı."

Samsun Sanat Tiyatrosu, Nazım Hikmet\'in "Kuvayı Milliye Destanı" Oyununu 121. Kez Sahneleyecek
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Samsun Sanat Tiyatrosu, Nazım Hikmet'in 'Kuvayı Milliye Destanı' Oyununu 121. Kez Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement