Samsun Tso "Ülke Günleri" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Samsun Tso "Ülke Günleri"

Samsun Tso "Ülke Günleri"
05.06.2014 13:24

Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ester Lauferova ve Ticari Konsolosu Pavel Buchta, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) “Ülke Günleri” programında iş adamları ile bir araya geldiSamsun TSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Geleneksel hale getirdiğimiz Ülke Günleri’nden bir tanesini daha yapıyoruz.

Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ester Lauferova ve Ticari Konsolosu Pavel Buchta, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) "Ülke Günleri" programında iş adamları ile bir araya geldi

Samsun TSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Geleneksel hale getirdiğimiz Ülke Günleri'nden bir tanesini daha yapıyoruz. Çek Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosu Ester Lauferova'yı konuk ettik. Biz genel olarak kendilerine Samsun'u ve Samsun ekonomisini tanıtmaya çalıştık. Bugün de kendilerini iş adamlarımız ile buluşturduk" dedi.

"SAMSUN'UN GÜZELLİKLERİNDEN ÇOK ETKİLENDİM"

Samsun'dan çok etkilendiğini ifade eden Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ester Lauferova, "Buraya size Çek Cumhuriyeti ile ilgili bilgi vermeye geldik. Biz Samsun'a dün geldik. Gerçekten çok etkilendik. Bundan sonraki amacımız karşılıklı olarak Samsun ile Çek Cumhuriyeti'nin iş ilişkilerini geliştirmek, iş adamlarımızı bir araya getirmek ve çalışmak olacaktır. Samsun'un güzelliklerinden o kadar etkilendim ki tekrar gelmek istiyorum" diye konuştu.

Çek ve Türk ilişkilerinin çok eskilere dayandığını belirten Çek Cumhuriyeti Ticari Konsolosu Pavel Buchta, "Bu toplantının fikir alışverişi yapma açısından çok verimli olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından çok büyük fayda sağlayacaktır. Öncelikle çok ortak hedeflerimiz olduğunu ve ilgi alanlarımızın olduğunu düşünerek, aynı zamanda tarihten gelen işbirliğimizi de düşünerek bu toplantı çok verimli olacaktır. Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'nin ekonomik ilişkileri daha önceki Çekoslovakya dönemine ulaşıyor. Ticari ilişkiler açısından neredeyse 50 yıllık bir geçmişimiz var. Bu dönemde Çek ve Türk şirketlerinin çok iyi ilişkileri olmuş" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun Tso 'Ülke Günleri' - Son Dakika


Advertisement