Samsun'un Kış Fotoğrafları Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Samsun'un Kış Fotoğrafları Yarıştı

Samsun\'un Kış Fotoğrafları Yarıştı

Samsun Valiliği tarafından düzenlenen "Dört Mevsim Samsun" isimli fotoğraf yarışmasının kış kategorisinde dereceye giren fotoğraflar belirlendi.

13.04.2012 15:12

Samsun Valiliği tarafından düzenlenen "Dört Mevsim Samsun" isimli fotoğraf yarışmasının kış kategorisinde dereceye giren fotoğraflar belirlendi.

Samsun'un doğal güzelliklerini, tarihi ve yerel değerlerini, kentsel ve kırsal dokusunu, SİT alanlarını, kültürel ve sosyal yaşamını anlatacak gelecek kuşaklara birer belge niteliğinde aktarılacak fotoğrafik öğeleri elde edip ilin tanıtımına ve fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Samsun Valiliği tarafından düzenlenen "Dört Mevsim Samsun" isimli fotoğraf yarışmasının Samsun'da Kış kategorisinde dereceye girenler belli oldu.

Samsun Valiliği tarafından düzenlenen Dört Mevsim Samsun isimli fotoğraf yarışmasının Samsun'da Kış kategorisine 8 tanesi il dışından olmak üzere 48 kişi 201 fotoğraf ile katıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu, OMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ata Yakup Kaptan, SAMFAD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Sezgin, fotoğraf sanatçısı Ali Rıza Akalın ve fotoğraf sanatçısı İsa Çelik'ten oluşan seçici kurul tarafından Mustafa Güral'ın "Atakum Sahili" isimli fotoğrafı birinci, Yusuf Kılınç'ın "Salıpazarı Güzelvatan" isimli fotoğrafı ikinci, Birol Kıraç'ın "Ladik Gölü'nde balık avı" isimli fotoğrafı ise üçüncülük ödülünü aldı. Engin Güneysu, Hüseyin Usta ve Birol Kıraç'ın fotoğrafları ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Ayrıca 11 fotoğraf ise sergilemeye değer fotoğraf olarak belirlendi.

Birinci olan fotoğrafa 2 bin lira, ikinci olan fotoğrafa bin lira, üçüncü olan fotoğrafa 750 lira, mansiyon alan fotoğraflara 500'er lira ve sergilemeye değer bulunan fotoğraflara ise 100'er liralık ödülleri, 14 Ocak 2013 tarihinde yapılacak toplu sergide verilecek.

Dört Mevsim Samsun yarışmasının Samsun'da kış kategorisinin birincilerini İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil ve seçici kurul üyeleri ile birlikte açıklayan Vali Hüseyin Aksoy, "Samsun'da önemli değerlerimiz, doğal güzelliklerimiz, tarihi mekanlarımız mevcut. Bu değerlerimizi dünya ile paylaşmak adına bir fotoğraf yarışması düzenliyoruz. Her mevsimin ayrı bir güzelliği olacağını düşünerek 4 mevsimi ayrı kategori olarak duyurmuştuk. Samsun'da kış kategorisi ile ilgili değerlendirme yapıldı ve dereceye girenler belirlendi. Bu yarışmanın ilkbaharı, yazı ve sonbaharı da olacak. Bu yarışma tamamlandıktan sonra kültürel yaşam, yerel yaşam, tarihi doku gibi farklı alanlarda yarışma düzenleyeceğiz ve oradan çıkacak olan kareleri de Samsun'un değerleri olarak kazanmış olacağız" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'un Kış Fotoğrafları Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement