'Sanat Yolu' Etkinliğinde Renkli Görüntüler Oluştu - Son Dakika
Yerel

'Sanat Yolu' Etkinliğinde Renkli Görüntüler Oluştu

\'Sanat Yolu\' Etkinliğinde Renkli Görüntüler Oluştu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği'nin açılışı kapsamında, kent merkezinde gerçekleştirilen 'Sanat Yolu' etkinliğinde renkli görüntüler oluştu.

15.04.2013 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği'nin açılışı kapsamında, kent merkezinde gerçekleştirilen 'Sanat Yolu' etkinliğinde renkli görüntüler oluştu. Etkinlikte, 7'den 70'e herkes 400 metre uzunluğundaki tuvale resim yaptı, yazılar yazdı.

MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Topluluğu tarafından 2 yıldır düzenlenen 'Sanat Yolu' etkinliği bu yıl üniversite dışında da yapıldı. Geçen yıl sadece MEÜ içinde yapılan etkinliğe öğrenciler katılmıştı. Bu yıl ise Atatürk Caddesi'nde yapılan etkinliğe ise resim yapmak, yazı yazmak isteyen herkes katıldı. Yere serilen 400 metrelik tuvale, yazı, sembol ve sloganlar yazan vatandaşlar, kendilerini ifade etmeye çalıştılar. İki saat süren etkinlikte öğrenciler ayrıca birbirlerinin yüzünü de boyayarak etkinliğe renk kattılar.

MEÜ Devlet Konservatuarı öğrencileri Dilara Kaymak, Barış Korkmaz, Barış Eren Türkmen ve Selen Şirikçi'den oluşan koroda etkinlik sırasında mini dinleti sundu.

Etkinlikle ilgili konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi ve Plastik Sanatlar Topluluğu Başkanı Badegül Uçan, geçen yılda bu etkinliği yaptıklarını ifade ederek, "Geçen yıl sadece üniversitemizde yapmıştık. Bu yıl ise halkın yoğun olarak kullandığı Atatürk Caddei üzerinde yaptık. Buradaki amacımız bütün halkla hep beraber birşey yapmaktı. Boyayı herkese tanıtmak, onları bir şekilde içine çekmekti. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Yarın da MEÜ'de tekrar bu etkinliği yapacağız. Oradaki amacımız da üniversitedeki arkadaşlarımızın boyayla tanışmasıdır. Orada ki etkinliğinde bu şeklide eğlenceli geçeceğini sanıyorum. Bir şeyleri yazdık, içimizi boşaltık. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Sanat Yolu' Etkinliğinde Renkli Görüntüler Oluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement