Sanatla Gelen Dostluk Projesi - Son Dakika
Yerel

Sanatla Gelen Dostluk Projesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları'nda (KAYMEK) "Sanatla Gelen Dostluk" Projesi kapsamında Romanya ve Portekiz'den gelen 22 öğrenciye el sanatları kursu veriliyor.

26.03.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları'nda (KAYMEK) "Sanatla Gelen Dostluk" Projesi kapsamında Romanya ve Portekiz'den gelen 22 öğrenciye el sanatları kursu veriliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak düzenlenen proje ile Romanya ve Portekiz'den gelen 22 öğrenci, çini, imitasyon, hüsn-ü hat, ahşap boyama eğitimi alıyor.

Proje koordinatörü Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endrüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alan Şefi Osman Yücel, ülkeler arasında gençlerin kaynaşmasını ve kültürel alışverişin sağlanmasını amaçladıklarını belirtti.

Geliştirilen proje sayesinde Romanya ve Portekiz'den gelen gençlere Türk kültür ve değerlerini anlatarak onları en iyi şekilde ülkelerine göndermek istediklerini ifade eden Yücel, kültürler arası etkileşimi canlı tuttuklarını vurguladı.

Romanya'dan gelen çevre mühendisliği dördüncü sınıf öğrencisi Catalin Aurel Zata, da Türk insanından yardımseverliliğinden etkilendiğini belirterek "Burada Türk insanından, çevreden ve yemeklerden çok hoşnut kaldım. Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin eğitimi konusunda bilgiler aldım. Bugün de burada boyamalar yapıyoruz. Kendimi mutlu hissediyorum" diye konuştu.

Ana Patriciada Silva Ferraz da Türk insanının çok dost ve arkadaş canlısı olduğunu ifade ederek, kendisi için ilginç bir deneyim olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sanatla Gelen Dostluk Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement