"Sanayiciler Yarışıyor, Gaziantep Kazanıyor" - Son Dakika
Yerel

"Sanayiciler Yarışıyor, Gaziantep Kazanıyor"

Sanayi ve ticarette elde edilen başarılarla Türkiye'ye örnek gösterilen Gaziantepli sanayiciler arasındaki ihracat yarışı kentin ekonomisine olumlu yansıyor GSO Onursal Başkanı Konukoğlu: "İş adamlarımız arasındaki yarışın gerçekten takdir edilmesi gerekiyor" GTO Başkanı Bartık: "Gaziantep Türkiye'nin en girişimci şehri, dünyada da örnek gösterilebilecek yerlerden biri"

09.08.2013 11:50

ADEM YILMAZ - Türkiye'nin en önemli ihracat merkezlerinden biri olan Gaziantep'te sanayiciler arasındaki rekabet kent ekonomisine olumlu yansıyor.

Sanayi ve ticarette elde edilen başarılarla Türkiye'ye örnek gösterilen Gaziantep özellik ihracatta elde edilen yükseliş trendiyle dikkat çekiyor. Ortaya konulan 2023 hedefine emim adımlarla ilerleyen sanayiciler, yeni rekorlar kırabilmek için adeta harıl harıl çalışıyor.

Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 6'ncı ili durumunda bulunan Gaziantep, temmuz ayındaki ihracatını da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15,8 artırarak 565 milyon 750 bin dolara çıkardı. Dünyanın 181 ülkesine ihracat yapma başarısı gösteren sanayiciler, yeni kapıları aralamanın planlarını yapıyor. Şehrin ihracatında halı, kimyasallar, gıda, tekstil ve inşaat malzemeleri ilk sıralarda yer alıyor. Sanayiciler, farklı ürünlerle daha fazla ihracat için çalışmalarını sürdürüyor.

Gaziantep Sanayi  Odası (GSO) Onursal Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanayicilerin arasındaki "tatlı" yarışın kente olumlu yansıdığını belirtti.

Özellikle Ar-Ge konusuna büyük önem verdiklerini dile getiren Konukoğlu, "İş adamlarımız arasındaki yarışın gerçekten takdir edilmesi gerekiyor. Bu yarış ihracatı ve üretimi artırıyor. O yüzden şu anda Gaziantep'in ihracatında artış var. Gaziantep'ten dünyanın her tarafına yayılan satış elamanları ürünlerini tanıyor. Eğer Irak ve Suriye'de bu hadiseler olmasaydı tahmin ediyorum ihracatımız şu andakinden çok çok  fazla olacaktı" dedi.

"Hızlı koşuyoruz"

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık da Gaziantep'in girimcilerin şehri olduğunu ve işadamlarının "hızlı koştuğunu" söyledi. Bu hızlı koşunun artarak devam edeceğini ifade eden Bartık, şunları kaydetti:

"Gaziantep Türkiye'nin en girişimci şehri, dünyada da örnek gösterilebilecek yerlerden biri. Büyüme rakamları da bunu gösteriyor. Şehrin ihracat artışının devam edeceğini düşünüyorum. Bizim 2023 hedefimiz 30 milyar dolarlık ihracat. Bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Türkiye yüzde 3,3 büyürken, Gaziantep'in yüzde 15 büyümesi elbette gurur verici. Gaziantepli işadamları hızlı koşuyor, daha da hızlı koşacaklarını düşünüyorum."

Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Kasım Fincan ise kentin başarılarıyla bölgeye de örnek olduğuna dikkati çekti.

Çözüm sürecinin iyi neticelenmesi halinde Gaziantep'in "uçacağına" inandığını ifade eden Fincan, "Bu şehirde ortak akıl devam ettiği sürece Gaziantep kazanmaya devam edecek, böylece Türkiye'ye kazanacak" şeklinde konuştu. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Sanayiciler Yarışıyor, Gaziantep Kazanıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement