SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet coşkusu - Son Dakika
Yerel

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet coşkusu

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet coşkusu Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu: "Başarı yolunuzun her daim açık olduğuna inanıyor ve güveniyorum" SANKO Holding Onursal Başkanı Zeki Konukoğlu: "Üniversitemiz değerleri ile yetişen mezunlarımızın ülkemize, milletimize ve...

30.06.2022 19:18  Güncelleme: 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet coşkusu

Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu: "Başarı yolunuzun her daim açık olduğuna inanıyor ve güveniyorum"

SANKO Holding Onursal Başkanı Zeki Konukoğlu: "Üniversitemiz değerleri ile yetişen mezunlarımızın ülkemize, milletimize ve insanlığa başarı ile hizmet vermesi en büyük gururumuzdur"

Rektör Prof. Dr. Dağlı: "Eğitim yuvanızda öğrendiğiniz bilimin ışığını ve sahip olduğunuz vizyonu önce vatanınız ve milletiniz sonra da yapacağınız bilimsel yayınlarla dünya ile paylaşmanın zamanı geldi"

tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akkın: "Meslek yaşamınızdaki sınav gözetmeniniz vicdanlarınız olacak"

GAZİANTEP - SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bu yıl mezun olan 61 öğrenci, düzenlenen diploma ve yemin töreninde büyük heyecan yaşadı.

Öğrenciler, mezuniyet töreni sırasında sahneye "Sağlıkta şiddetin, kadın ve çocuk istismarının son bulduğu, bilimin ışığıyla insanlığı aydınlatacak, ülkesine sahip çıkacak genç hekimleriz" pankartıyla çıktılar.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde üçüncü dönem mezunları vermenin gururunu yaşadıklarını belirten Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, mezun olan öğrencileri tebrik ederek sözlerine başladı.

SANKO Üniversitesi'ni 2013 yılında Gaziantep ve bölgenin sağlıktaki kalitesini yukarı çıkarma hedefiyle kurduklarını anımsatan Konukoğlu, "Gaziantep bugün hastaneler şehri oldu. Yeni doktorlarımız buralarda yeniliklere imza atacak" dedi.

Konukoğlu, "Hayatta başarı yolunuzun her daim açık olduğuna inanıyor ve güveniyorum. Hiçbir zaman için kendinizde güvensizlik hissetmeyin" şeklinde konuştu.

Hayatın her döneminde zorluklarla karşılaşılabileceğine dikkat çeken Konukoğlu, öğrencilere şu önerilerde bulundu:

"Hatalarınızın altında asla ezilmeyin. Hata yapmaktan asla korkmayın fakat yaptığınız hatayı ikinci kez tekrarlamamaya özen gösterin. İyi bir doktor aynı zamanda iyi bir psikologdur. Mümkün olduğu kadar psikolog olduğunuz da unutmayın. Bir hastaya yaklaşırken psikolojiyi ne kadar iyi bilirseniz hastalarınız size o kadar güvenir. Sizleri yetiştirip bizlere emanet eden kıymetli ailelerinize, emek verip bugün mezuniyet sevinci yaşamanıza büyük katkı sunan değerli hocalarımıza teşekkür ediyor, sizlere de ülkemize ve insanlığa hizmet yolunda gönülden başarılar diliyorum."

SANKO Holding Onursal Başkanı Zeki Konukoğlu da konuşmasında, 2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi'nin büyük bir özveri ile 2014 - 2015 eğitim yılında Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinde 231 öğrenci ile eğitime başladığını, bugün ise 600 Tıp Fakültesi, 1,890 Sağlık Bilimleri Fakültesi, 326 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 102 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü öğrencisi olmak üzere, 2 bin 318 öğrenciye eğitim verildiğini anımsattı.

"Üniversitemiz değerleri ile yetişen bin 256 mezunumuzun, Türkiye'nin çeşitli illerine dağılarak ülkemize, milletimize, insanlığa başarı ile hizmet vermesi en büyük gururumuzdur" diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tıp Fakültelerinde, başarının en iyi göstergelerinden biri de mezunlarının TUS'a yerleşme oranıdır. Tıpta Uzmanlık Sınavına girmeyi tercih eden mezunlarımızın yüzde 77'sinin şu an birer uzmanlık alanında eğitime başlamış olması çok gurur verici bir sonuçtur. Bu başarıya katkı sunan değerli hocalarımıza, eğitim görevlilerimize, personelimiz teşekkür ediyorum. Ülkemize, Milletimize, değerlerimize sahip çıkarak bayrağımızı ilelebet ileriye taşıyacağınıza olan inancımızla, bu yıl mezun olan öğrencilerimizi ve ailelerini yürekten kutluyor, tıp dünyasında başarılarının devamını diliyorum."

Mezun olan öğrencilerini tebrik ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, "Artık eğitim yuvanızda öğrendiğiniz bilimin ışığını ve sahip olduğunuz vizyonu önce vatanınız ve milletiniz sonra da yapacağınız bilimsel yayınlarla tüm dünya ile paylaşmanın zaman geldi" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerinin eğitim süresince insanlığa hizmet felsefesi ve faydalı olmak sorumluluğunu, akıllarından çıkarmayacaklarına emin olduğunun altını çizen Prof. Dr. Dağlı, "Başarılı bir gelecek hayal ediyorsanız ekip çalışmasına inanmalı ve iyi bir lider olmaya gayret göstermelisiniz. Afrika atasözündeki gibi 'Hızlı gitmek istiyorsan yola yalnız çık, uzağa gitmek istiyorsan ekibinle yola çık' düşünün. Daima hatırlamalısınız ki, bilgi, sizi bekleyen zorluk ve imkansızlıkları alt etmek için ihtiyacınız olan tek ve en büyük güçtür. Diplomanız ile sahip olduğunuz bu gücün daima güncel kalması için yeni edineceğiniz bilgilerle onu diri ve aydınlık tutmayı sakın ihmal etmeyin, bilgiye sahip olma arzunuzu asla kaybetmeyin. Çocuklarım hepinizi kutluyor ve alınlarınızdan öpüyorum. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin."

"SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Dönem Mezunu Sevgili Genç Meslektaşlarım" diye sözlerine başlayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ise yıllarca emek verip yetiştirdikleri öğrencilerine şöyle seslendi:

"Tıp öğrenciliğinizi başarıyla tamamladınız ama unutmayın hekimlik mesleğinde öğrenme asla bitmiyor. Bundan sonraki meslek yaşamınızda yanınızda her an tek bir sınav gözetmeniniz olacak; o da vicdanlarınız. Biz sizlerin hekimlik mesleğindeki yeterlik ve yetkinliklerinize, meslek değerlerine verdiğiniz öneme ve vicdanlarınıza sonsuz güveniyoruz. Meslek yaşamınızda ve hekimlik sanatında, bilimin ışığı ve sanatın ışıltısı yolunuzu daima aydınlatsın. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği aklın ve bilimin yolunda sizlere üstün başarılar, mutlu bir yaşam diliyorum."

Konuşmaların tamamlanmasının ardından tören, mezun öğrencilere diploma takdimiyle devam etti.

Tıp Fakültesini birincilikle tamamlayan Dr. Esra Genç'e Vali Davut Gül ile Rektör Prof. Dr. Dağlı, ikincilikle mezun olan Dr. Elif Beyza Şahin'e Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bayram, üçüncülükle tamamlayan Dr. Mete Birışık'a ise SANKO Holding Onursal Başkanı Zeki Konukoğlu ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın diploma ve armağan takdim etti.

Tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın'ın mezunlara Hekimlik Andını okutması ve kep atmayla son buldu.

Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, SANKO Holding Onursal Başkanı Zeki Konukoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, Gaziantep- Kilis Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serdar Türkmen, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri Ali Konukoğlu, Dr. İbrahim Konukoğlu, İhsan Akyol, Mustafa Günbulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bayram, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşen Bayram, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Yüncü, SANKO Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Özkur, SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran, SANKO Holding şirket yöneticileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri de katıldı.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet coşkusu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement