Şanlıurfa 3. Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa 3. Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor

Şanlıurfa 3. Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 3. Organize Sanayi sitesini Şanlıurfa’ya kazandıracaklarını ifade etti.

11.08.2015 17:49

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 3. Organize Sanayi sitesini Şanlıurfa'ya kazandıracaklarını ifade etti.

Vali Küçük, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde basın mensuplarına Urfa sanayisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirme toplantısına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün yanı sıra Şanlıurfa Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Oktay Yaşar ve iş adamları katıldı.

3. Organize sanayisinin resmen Şanlıurfa'ya kazandırıldığını ifade eden Vali Küçük, "Firmalara yer tahsisi yapmaya çalışıyoruz. Gerek Başbakanlık gerekse bakanlık ve diğer ilgili birimlerle ilgili işlemler tamamlandı. Artık müracaat eden firmalara yer tahsisi yapıyoruz. 1991 yılında ilk defa 1. Organize Sanayi'nin çalışmaları tamamlanmıştı. 2'nci ve 3'üncü organize sanayi'nin çalışmaları sürüyor. Belgeler üzerinde doluluk oranı yüzde 80 gözüküyor; ama doluluk oranı yüzde 100'dür. Tekstil adasına 20 firmanın çalışmaları başladı. Ayakkabıcılar sitesinde 15 firma bulunuyor. Alt yapı çalışmaları ise tamamlanmış durumda. Fabrikaların açılması ile ilgili çalışmalar birkaç ay içerisinde başlayacak. 3. Organize Sanayi Bölgesi 565 hektar alan üzerine ve 210 parselden oluşacak. Parsellerin büyüklükleri ise değişiyor. 50 ve üzerindeki parsellerin dağıtımına başlayacağız. Büyük firmaların taleplerini değerlendirmeye çalışacağız" dedi.

'40 BİN KİŞİYE İSTİHDAM KAPISI OLACAK'

Şanlıurfa'ya Türkiye'de faaliyet gösteren çok önemli firmalar geldiğini söyleyen Vali Küçük şunları kaydetti:

"Yer tahsisinde önceliklerimiz bulunuyor. Gelen firmalarda istihdam sayısı çok önemli, ikincisi mali yapısı güçlü firmalardır. Yer tahsisi yaptığımızda hemen iş başı yapacak firmaları tercih ediyoruz. Üçüncüsü yeni teknoloji getirecek firmaları önceliğimizdir. Şanlıurfa'yı teknoloji merkezi yapabilecek firmaları tercih edeceğiz. En önemlisi firmanın maliyeti, ciddiyeti, daha önce yaptığı işler; bunlar ayrı ayrı komisyonda değerlendirecek. Bu durumların da belli bir müeyyidesi olacak. Verilen sözlerini belli bir süre içerisinde gerçekleştirmeyen firmanın hiçbir ihtara gerek kalmaksızın yer tahsisleri iptal edilecek. Bu durumda gayet ciddiyiz. Şanlıurfa'nın menfaati, her şeyden çok önemlidir. Bizim amacımız 1,5 yıl içerisinde 2'nci ve 3'üncü organize sanayi bölgesinin 35-40 bin kişiye istihdam olanağı sağlamasıdır. Kentteki gençlere gelecek, AŞ olanağı sağlanacaktır. Firmalar başvururken, bu taleplerin dışındaki hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Suriye ve Irak'ta pek çok hadise cereyan ediyor. Yakın bir gelecekte, bu olaylar sona erecek. Bunlar sona erdikten sonra bölgeye hitap edecek olan il Şanlıurfa olacak. Bu durumu hesap eden yatırımcı, kazanacak. Bunu görebilen yatırımcı, büyük kazanacak." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa 3. Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement