Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yaz spor okullarında 4 bin 200 kişinin eğitim aldığı bildirildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, yaptığı açıklamada, yaz spor okullarına gençlerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
Kurslarda gençlere birçok spor alanında uzumanların eğitim verdiğini belirten Yıldız, " Kurum olarak yeni spor alanları kazandırıp, yeni kurslar ekleyerek, spor yapma olanaklarını sağlıyoruz. Asıl amacımız gençlerimizi sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. Ayrıca gençlerin, başarılı oldukları branşlarda önünü açmak, onları profesyonel yaşama, milli takım kadrolarına kadar taşımak istiyoruz " dedi.
Bugüne kadar kurslarda 4 bin 200 kişinin ücretsiz bir şekilde eğitim aldığını anımsatan Yıldız, şunları belirtti:
"Yaz spor okullarına gelen çocuk ve gençlerimize alanındaki uzman antrenörler tarafından eğitim veriliyor. 5-18 yaş gruplarındaki gençlerimiz, atletizm, basketbol, badminton, güreş, hentbol, judo, karate, masa tenisi gibi branşlarda uzman antrenörlerimiz eşliğinde ücretsiz olarak ders vermekteyiz. Burada kurslarımızda başarılı olan gençlerimizi belirleyip, spor alt yapısına kazandırmayı hedefliyoruz."
Yıldız, ayrıca vatandaşları kurumun spor tesislerinde spor yapmaya davet etti. - Şanlıurfa
Son Dakika › Yerel › Şanlıurfa'da Yaz Spor Okullarına İlgi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.