Şanlıurfa'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

Şanlıurfa\'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılının açılışını Sırrın Hacı Bektaş Veli Ortaokulunda düzenlenen törenle gerçekleştirdi.

17.09.2013 13:18

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılının açılışını Sırrın Hacı Bektaş Veli Ortaokulunda düzenlenen törenle gerçekleştirdi.

Vali Güvenç, törende bir konuşma yaparak, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılının öğrencilere, velilere ve öğretmenlere hayırlı olması temennisinde bulundu. Çok heyecanlı, mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Vali Güvenç, anne babaların da aynı heyecan içerisinde, öğrencilerle birlikle yeni bir eğitim sezonuna başladıklarını söyledi.

Öğretmenlere ve öğrencilere seslenen Vali Güvenç, "Değerli öğretmenlerimiz, çocuklarının yanına, sınıflarına döndüler ve bunun mutluluğunu yaşıyorlar. Sevgili öğrencilerim, elbette çok mutlu ve gururlular. Artık okula ve derslerine döndüler, öğretmenlerine kavuştular. Bu sezon da çalışacaklar, çabalayacaklar, okuyacaklar ve kendilerini geliştirerek; ailelerimize, toplumumuza, milletimize, devletimize güzel insan olmaya, gelişmeye gayret edecekler. Bunları hep birlikte başaracağız, bundan şüphemiz yoktur" dedi.

Düne göre bugün çok daha iyi durumda olduklarını ifade eden Vali Güvenç, çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyleyerek, bu yatırımları Şanlıurfa eğitimine ve Şanlıurfalı çocuklara hediye etmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Güvenç, "Önümüzdeki dönem bu yatırımların sonuçlarını, çocuklarımıza yansımalarını hep birlikte gururla göreceğiz. Ben temenni ediyor ve inanıyorum ki bu eğitim ve öğretim sezonu, okul ile ailenin, öğretmenle öğrencinin, idare ile mahallelinin bütünleştiği, kaynaştığı, ayrımın gayrımın hiçbir şekilde kalmadığı bir sezon olacaktır. En büyük ihtiyacımız kucaklaşmaktır, bütünleşmektir, birlikte bu ülkenin geleceğini aydınlatmak ve çalışmaktır. Bu anlamda herkese çok büyük görevler düşmektedir. Mahalle sakinlerimize, anne babalarımıza, çocuklara, öğretmenlerimize, muhtarlarımıza çok büyük görevler düşmektedir. Birbirimize saygıyla, anlayışla yaklaşmamız lazım" dedi.

Velilere de önemli telkinlerde bulunan Vali Güvenç, velilerin çocuklarla ve okullarıyla son derece ilgili olmaları gerektiğini söyleyerek, "Muhtarlarımızın, idarecilerle veliler arasında köprü olması lazım. Değerli öğretmenlerimizden rica ediyoruz. Yeri geldiğinde abla, ağabey, baba, anne olun. Çocuklarımızın sizin sevginize ve şefkatinize, ilginize son derece ihtiyacı var. Dünyanın en şerefli ve kutsal görevini yapan siz değerli öğretmenlerim elbette bu ilgiyi bu şefkati geleceğimiz olan bu çocuklarımızdan esirgemeyeceksiniz" dedi.

Törende günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, 2013-2014 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, "Yüreklerimizdeki coşku ve heyecanın tarif edilmez kıvılcımları içinde yeni bir eğitim öğretim yılana başlarken hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Okulunuza, evinize tekrardan hoş geldiniz" dedi.

Metin İlci öğretmenlere de seslenerek, "Saygıdeğer mesai arkadaşlarım, size hayatımızdaki en değerli varlığımızı gözümüzün nuru evimizin neşe ve mutluluğu, ülkemizin yarınları olan biricik çocuklarımızı emanet ediyoruz. Boş bir flash bellek olan bu çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek siz cefakar öğretmenlerimizin asil görevidir. Yükümüz ağır ve bir o kadar da kutsaldır. Çünkü biz Peygamberlerin mesleğini icra ediyoruz. Yetiştirdiğimiz çocuklarımızın zihinlerinde ebediyete kadar yaşamak da onların nefretini kazanmak da bizim elimizde. Sevgi en büyük şiarımız olmalıdır" dedi.

Konuşmaların ardından 2013-2014 sezonuna başlayan okulda ders görmeye başlayan öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Vali Güvenç, öğrencilerle sohbet ederek, fatih projesi kapsamında öğrencilere ders kitaplarını dağıttı.

2013-2014 eğitim sezonun açılış törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Belediye Başkanı Yardımcısı Fevzi Yücetepe, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Yusuf Kır, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ile veliler ve öğrenciler katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement