Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman, " Ramazan ayı insanlığa son ilahi hitap olan yüce kitabımızın indirildiği, rahmet, mağfiret ve arınma ayıdır" dedi.
Müftü Hamdi Uzunharman
yaptığı açıklmada, bu ay insanın affa ve mağfirete nail olduğu ve Rahmet Peygamberi'nin (SAV) kutlu beyanlarında evveli rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluşun müjdelendiği mukaddes bir ay olduğunu ifade etti.
Ramazanda Kur'an-ı Kerim'in evrensel ilkeleri olan insanlığa huzur mutluluk ve barış getiren nurlu mesajlarının daha iyi anlaşıldığı ve yaşandığını belirten Sarıkamış Müftüsü Hamdi
Uzunharman;
"Bu ay bizler için şefkat, merhamet ve kardeşlik duygularımızın güçlenmesine vesile olmalıdır. Soframızdaki bir dilim ekmeğimizi Müslüman kardeşimizle paylaştığımız gibi din kardeşlerimize gönüllerimizin kapılarını da açmalıyız. Dünyanın çeşitli yerlerinde sıkıntı içerisinde olan Din kardeşlerimizin acılarını sinelerimizde hissetmeli ve onlar için elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışmalıyız" diye konuştu.
Müslüman bireyler olarak
tüm insanlığa barış ve esenliği getirecek tek Dinin İslam olduğunu göstermeliyiz diyen Uzunharman, özetle şunları söyledi:
"Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ana teması selam olarak belirlenen Ramazan ayında birbirimizi sevmeye vesile olan Selam kavramını yaşayan ve yaşatan kimseler olarak bulunduğumuz yerde barış elçileri olmalı ve insanlar arasındaki kin, nefret ve haset gibi barışa engel olan kötü duygu ve düşüncelerle mücadele etmeliyiz." - KARS
Son Dakika › Yerel › Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman; - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.