Sarıkamış Şehitlerini Anmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Şehitlerini Anmaya Hazırlanıyor

Sarıkamış Şehitlerini Anmaya Hazırlanıyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 99 yıl önce Allahuekber Dağları'nda vatan uğruna şehit düşen 90 bin Mehmetçiğin anısına bu yıl 3-4-5 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma programı kapsamında yürütülen hazırlık...

24.11.2013 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 99 yıl önce Allahuekber Dağları'nda vatan uğruna şehit düşen 90 bin Mehmetçiğin anısına bu yıl 3-4-5 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma programı kapsamında yürütülen hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Bu yıl 3-4-5 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma programı kapsamında 5 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan anma yürüyüşünün başlangıç noktası olan Kızılçubuk mevkiinde, Sarıkamış Belediyesi ve DSİ işbirliğiyle, başlatılan çalışmalar kapsamında, Çatak Köyü'nden Kızılçubuk Köyü'ne kadar olan yol güzergahı, Kızılçubuk Köyü'ndeki tören alanı ve Kızılçubuk Köyü'nden Yukarı Sarıkamış Şehitliğine kadar olan yürüyüş yolunda, 20 iş makinesi ve 35 kişilik ekiple yürütülen yol genişletme ve reglaj çalışmaları tamamlandı.

Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü'nün başlangıç noktası olan Kızılçubuk mevkiinde incelemelerde bulunan Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Allahuekber dağlarında şehit düşen 90 bin askerin, bu yıl 10 binlerce kişinin katılımıyla anılacağını söyledi.

Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinlikleri kapsamında Sarıkamış'a gelen insan sayısının her yıl ciddi derecede arttığını belirten Başkan Özbilen; "3-4-5-6 Ocak 2013 tarihinde 98. Yılı düzenlenen ve İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ında katılımıyla, Türkiye'nin 81 ilinden 10 binlerce insanın katıldığı anma yürüyüşüne, bu yıl katılımın artarak devam etmesini bekliyoruz. Bu kapsamda anma yürüyüşün başlangıç noktası olan Kızılçubuk mevkiinde, yaşanabilecek aksaklıkları asgari düzeye indirmek için DSİ Müdürlüğü tarafından yol genişletme ve reglaj çalışmaları yapıldı" dedi.

Geçtiğimiz yıl en bükü sıkıntının trafikte yaşandığını ifade eden Özbilen; "Araçlar yoğun kar nedeniyle tören alanına gelebilmek için sıkıntılar yaşadılar, bu yıl bu sorunları ortadan kaldırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda DSİ 241. Şube Müdürü Serdar Kotan, gözetiminde 20 iş makinesi ve 35 kişilik bir ekiple yürütülen çalışmalar kapsamında, Çatak Köyü'nden Kızılçubuk mevkisine kadar olan yol güzergahında, araçların daha sağlıklı seyretmesi amacıyla yol genişletme ve reglaj çalışması yapıldı. Sarıkamış Allahuekber Dağları Şehitlerini Anma Töreninin yürüyüş ayağının başlangıç noktası olan Kızılçubuk mevkisinde ise, daha sağlıklı bir tören alanı oluşturmak amacıyla yol genişletme ve reglaj çalışmalarının yanında katılımcıların yürüyüş alanına ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla, yürüyüşün başlangıç noktasında toplanma alanları oluşturuldu. Ayrıca Kızılçubuk mevkisinden Yukarı Sarıkamış Şehitliğine kadar olan 8 buçuk kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunda daha sağlıklı bir yürüyüş yapılması için reglaj çalışmaları yapıldı" diye konuştu.

Belediye Başkanı İlhan Özbilen, daha sonra belediye ve DSİ tarafından yapımı tamamlanan yol genişletme ve reglaj çalışmaları tekrar gözden geçirdi. Özbilen, Sarıkamış Şehirlerini anma etkinliklerini öncesinde her türlü ayrıtılarıda gözden geçirdikleri kaydetti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Şehitlerini Anmaya Hazırlanıyor - Son Dakika


Advertisement