Sarıkamış'ta 23 Nisan Coşkusu Salona Sığmadı - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'ta 23 Nisan Coşkusu Salona Sığmadı

Sarıkamış\'ta 23 Nisan Coşkusu Salona Sığmadı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93.yıldönümü nedeniyle Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi...

23.04.2013 15:51

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yıldönümü nedeniyle Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sarıkamış'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törenler; Gaziler Meydanındaki Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından kutlamalar Kapalı Spor Salonu'nda devam etti.

Buradaki kutlama programı; Saygı duruşu ve akabinde Şehit Taner Baran Yatılı Bölge Ortaokulu müzik öğretmeni Bilge Aslı Susar yönetiminde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler tarafından öğrenci andının okunmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.

Bülent Dağdelen; "Bugün bir ulusun kaderinin çizildiği büyük bir gündür. Bundan 93 yıl evvel işgalci devletlerin baskısı altında görevini yerine getiremeyen Osmanlı Meclisinin yerine, bu milletin gerçek sesi olanların yeniden toparlanma, ayağa kalkma, yurduna ve geleceğine sahip çıkma kararını aldığı gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu ve Ulusumuzun egemenliğinin ilan edildiği gündür. Tabii bir de çocukların en mutlu günüdür. 23 Nisan. Büyük önder, farklı farklı düşüncelere ev sahipliği yapacak olan meclisin kapısını açtığı anahtarı, planladığı gibi siz çocuklara bırakacaktı. 23Nisan 1920 tüm ulusumuzun, özellikle de siz çocukların bayramıdır" dedi.

Kutlama programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterince, salonda yer kalmadı. Birçok vatandaş programı ayakta izledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yıldönümü nedeniyle okul arasında yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu. Daha sonra halk oyunları gösterileriyle katılımcılardan tam not alan öğrenciler, sergiledikleri performansla hem kendileri eğlendi hem katılımcıları coşturdu. Öğrencilerin büyük beğeni toplayan Kafkas Halk Oyunları gösterisi katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, İlk ve Orta Okulları arası, Voleybol, futbol, masa tenisi, atletizm, satranç, resim, kompozisyon ve şiir dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrenciler İlçe protokolü tarafından kupa ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Kutlama programı, öğrencilerin yöresel halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Törenlere; Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Temel, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'ta 23 Nisan Coşkusu Salona Sığmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement