Sarızeybek Lozan'ın Önemini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Sarızeybek Lozan'ın Önemini Anlattı

Sarızeybek Lozan\'ın Önemini Anlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi işbirliğiyle Lozan Antlaşması'nın 90'ıncı yıldönümü nedeniyle söyleşi düzenledi.

25.07.2013 12:30

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi işbirliğiyle Lozan Antlaşması'nın 90'ıncı yıldönümü nedeniyle söyleşi düzenledi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki söyleşide araştırmacı-yazar Erdal Sarızeybek konuşmacı olarak katıldı. Sarızeybek, Türkiye'deki son yıllardaki siyasi gelişmeleri ve Lozan'ın Türkiye tarihindeki önemini anlattı.30 yıllık askerlik hayatının 10 yılının teröristlerle mücadele içinde geçtiğini ifade eden Sarızeybek, "Asker teröristle mücadele etti, başardı ama siyaset üzerine düşeni yapmadı. 30 yıldır terörle mücadele ediyoruz. 35 bin terörist öldürdük. 8 bin 600 şehit verdik. Ama dağda henüz terörist var. Abdullah Öcalan yattığı yerden 10 yıldır PKK'yı yönetiyor" diye konuştu. Türklerin binlerce yıldır bu topraklarda yaşadığını belirten Sarızeybek, şöyle konuştu:

"Bu toprakları parayla satın almadık. Bedeli kanımız ve canımızla ödenmiştir. Bu coğrafyada yaşayan son uygarlık biziz, dolayısıyla tüm uygarlıkların mirasçısı biziz. Bu coğrafyada güçlüyken sorun olmaz. Ancak güç kaybetmeye başladığınız anda saldırmaya başlarlar. Tarihinden ders çıkarmayan bir millet bu coğrafyada yaşayamaz."

Erdal Sarızeybek, Mustafa Kemal Atatürk'ün Lozan Barış Antlaşması'yla yeni bir devlet kurduğunu kaydederek, Lozan Antlaşması'nın Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi. Lozan'dan önce imzalanan Sevr Antlaşması'nda ülkenin parçalara ayrıldığını dile getiren Sarızeybek, konuşmasını şöyle tamamladı: "Sorunlarımızı çözecek gücümüz var. Önce güvenliği sağlamamız gerekiyor. Terörün yaralarını sarmalıyız. Ulusal bir siyaset izlemeliyiz. Egemenlik Türk milletinindir. Millete gitmeli ve tehlikeleri anlatmalıyız. Gün birlik günüdür, ayrılık değil. Tehlikeyi gören Türk milleti bu siyaseti değiştirmesini de bilecektir. Çünkü söz konusu artık vatandır." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarızeybek Lozan'ın Önemini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement