Şarköy Eğitim Sen Temsilciliğinden Basın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Şarköy Eğitim Sen Temsilciliğinden Basın Açıklaması

Şarköy Eğitim Sen Temsilciliğinden Basın Açıklaması

Eğitim Sen, Şarköy Temsilciliği, Tekirdağ Şube Başkanı Erdal Korkmaz ve Kesk Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in gözaltına alınmalarını protesto eden bir basın açıklaması yaptı.

22.02.2013 09:52

Eğitim Sen, Şarköy Temsilciliği, Tekirdağ Şube Başkanı Erdal Korkmaz ve Kesk Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in gözaltına alınmalarını protesto eden bir basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Anıtı önünde, Eğitim Sen Şarköy Temsilcisi Ahmet Koşar, yazılı metinden yaptığı basın açıklamasında "toriter, faşizan rejimlerde rastlanabilecek, emek ve demokrasi düşmanlığı üzerine inşa edilen bu sözde 'ileri demokrasiye' muhalefet eden herkes gözaltına alınıyor, tutuklanıyor" dedi.

Ülkede korku imparatorluğu yaratılmakta AKP'nin kararlı olduğunu ifade edilen açıklamada " Türkiye'yi hızla tek adam diktasına doğru sürükleyenler, muhalif-demokrat kesimleri cendereye alarak tüm toplumu derin bir sessizliğe mahkum etmeyi amaçlamaktadır. Bunun için öğrencileri, avukatları, sendikacıları, gazetecileri, korku imparatorluklarına karşı sesini yükselten herkesi gözaltına almakta, hukuksuz isnatlarla tutuklamakta sakınca görmüyorlar" dedi.

Konfedarasyonlarına yönelik baskınların sürekli olduğunu arttığını söylenen açıklamada "Türkiye'nin dört bir yanında üye ve yöneticilerimize yönelen keyfi gözaltı ve tutuklamalarla kuşatılmaya çalışıldığımız kamuoyunca bilinmektedir. Son bir yılda 167 yönetici ve üyemizin sendikal faaliyetleri gerekçe gösterilerek tutuklanarak demir parmaklıklar ardına konulması yetmiyormuş gibi, aralarında Tekirdağ Şube Başkanımız Erdal Korkmaz, Kesk Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in de bulunduğu çok sayıda insan gözaltına alınmıştır. Şube başkanımızın evi

kolluk güçleri tarafından basılara arama yapılmış, CD, kitap, ajanda vb. malzemelere el konulmuştur. Yaklaşık 2 saat süren ev aramalarından sonra, çalıştığı okula gidilmiştir. Okulda başkanımız Erdal Korkmaz'a ait dolap olmamasına rağmen, onlarca polis ile okula götürülmüştür. Buradan alınarak İstanbul, Fatih Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü söylenmiştir. KESK olarak, özgürlüklerimizi yok sayan düzenlemelere, saldırılara karşı emek ve demokrasi mücadelemizi ne zaman yükseltsek karşımızda

korku imparatorluğunun mimari AKP'yi buluyoruz." Dedi.

AKP'nin politikalarına boyun eğilmeyeceği söylenerek, meydanda bulunan Eğitim Sen ve CHP'li bazı yönetim kurulu üyeleri tarafından slagonlar atılarak basın açıklaması sona erdi.

22.02.2013 09: 32: 19

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şarköy Eğitim Sen Temsilciliğinden Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement