Sasonlu Öğrenciler Çanakkale'yi Gezdi - Son Dakika
Yerel

Sasonlu Öğrenciler Çanakkale'yi Gezdi

Sasonlu Öğrenciler Çanakkale\'yi Gezdi

Batman'ın Sason İlçe Kaymakamlığı, Türkiye'nin tarihi yerlerini tanıtmak ve öğrencilere vatan sevgisini kazandırmak amacıyla başarılı olan öğrencilere yönelik Çanakkale'ye gezi düzenledi.'Etüt merkezimiz gelecek hayalimiz' projesi kapsamında ilçe...

02.07.2013 12:04

Batman'ın Sason İlçe Kaymakamlığı, Türkiye'nin tarihi yerlerini tanıtmak ve öğrencilere vatan sevgisini kazandırmak amacıyla başarılı olan öğrencilere yönelik Çanakkale'ye gezi düzenledi.

'Etüt merkezimiz gelecek hayalimiz' projesi kapsamında ilçe etüt merkezine devam eden başarılı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öğrencilerine yönelik Çanakkale ve güzergahındaki tarihi yörelere düzenlenen geziye 41 öğrenci ve 4 öğretmen katıldı. Gezide Şehitlik Anıtı, Seyit Onbaşı'nın 276 kiloluk mermiyi kaldırdığı tarihi mekan, 57. Alay Şehitliği, İngiliz, Fransız ve Anzak'lara ait mezarlıklar ziyaret edildi. Ayrıca Truva atı olayının geçtiği Truva kasabası ve Assos antik kentin gezen öğrencilerin tüm konaklama ve yolculuk masrafları proje kapsamında karşılandı. Öğrenciler, dönüş yolunda dünyanın en eski yerleşim yerlerinden olan Şanlıurfa'yı da gezdi. Öğrenciler, tarihi Urfa Kalesi, Balıklı Göl, Hz. İbrahim'in doğduğu makam ve çevresindeki tarihi turistik mekanları gezme şansı yakaladı.

Öğrenciler, geziyi organize eden Kaymakam Bahadır Yörük'e teşekkür etti. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sasonlu Öğrenciler Çanakkale'yi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement