Savaş mağduru Ukraynalı çocuklar babalar gününü buruk geçiriyor - Son Dakika
Yerel

Savaş mağduru Ukraynalı çocuklar babalar gününü buruk geçiriyor

Savaş mağduru Ukraynalı çocuklar babalar gününü buruk geçiriyor Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekat nedeniyle ülkelerinden ayrılıp, Aydın'ın Kuşadası ilçesine sığınan savaş mağduru çocuklar, babalar gününü ülkelerinden ve evlerinden ayrı geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor.

19.06.2022 06:39  Güncelleme: 07:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savaş mağduru Ukraynalı çocuklar babalar gününü buruk geçiriyor

AYDIN - Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekat nedeniyle ülkelerinden ayrılıp, Aydın'ın Kuşadası ilçesine sığınan savaş mağduru çocuklar, babalar gününü ülkelerinden ve evlerinden ayrı geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor. Annesi ve kız kardeşiyle Mart ayından bu yana Kuşadası'nda kalan Roman Yurin, 'Babamı çok özledim. İlk defa babalar gününde ayrı kaldık" dedi.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş yaklaşık 4 ayı geride bıraktı. Ülkelerindeki savaştan kaçan Ukraynalı kadın ve çocuklar bir tur firmasının aracılığıyla geçtiğimiz Mart ayında Moldova üzerinden Kuşadası'na geldi. Eşlerini ve babalarını geride bırakmak zorunda kalan Ukraynalı kadın ve çocuklar, babalar gününde ülkelerinden ve evlerinden uzakta olmanın acısını yaşıyor. Savaşın biteceği günü umutla bekleyen Ukraynalı çocuklar, babalarına olan özlemlerini ve sevgilerini fırsat buldukça telefonla arayıp konuşarak gideriyor. Kuşadası'nda annesi Marina Yurina ve kız kardeşi Liza ile birlikte kalan Roman, babası için akordiyon çaldı. Liza ise telefonla video kaydedip babasına 'Seni çok seviyorum. Umarım savaş biter ve en yakın zamanda seninle kavuşuruz" mesajı gönderdi.

'Babamı çok özledim"

Kuşadası'nda huzur ve güven içerisinde kaldıklarını belirten Roman Yurina, "Savaştan önce normal bir hayatımız vardı. Kiev'de arkadaşlarımla okula gider, eğlenceli vakit geçirirdik. Şimdi o günler çok uzakta kaldı. Ben konservatuvar öğrencisiyim. İlk defa babamdan ayrıyım. Rusya ile Ukrayna arasında olan savaşın bir an önce bitmesini diliyorum. Babamı ve ülkemi çok özledim" dedi.

"Savaş artık bitsin"

Babasına cep telefonu ile çektiği videoyu yollayan 6 yaşındaki Liza ise, "Baba şimdi senin yanında olmak isterdim. Biz burada iyiyiz. Seni çok seviyorum. Savaş artık bitsin. En yakın zamanda seninle kavuşmayı diliyorum" diye konuştu.

Eşi Andriy Yurina'nın Ukrayna Merkez Bankası'nda güvenlik görevlisi olduğunu ifade eden Marina Yurina da, "Çocuklarımla her akşam babamızı düşünüyoruz. Eşim için her gün dua ediyorum. Artık savaşın sona ermesini ve ülkemize geri dönmeyi istiyoruz. Çocuklarımın babasız büyümesini istemiyorum" dedi.

Savaş mağduru Ukraynalı çocuklar babalar gününü buruk geçiriyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Savaş mağduru Ukraynalı çocuklar babalar gününü buruk geçiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement