Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu Açıklaması

"dijital arşiv" çalışması ve muhtarlara yönelik oluşturulan programın Yerel Yönetim Reform Uygulamaları kapsamında örnek proje olarak gösterilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

02.01.2012 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu,

"dijital arşiv" çalışması ve muhtarlara yönelik oluşturulan programın Yerel Yönetim Reform Uygulamaları kapsamında örnek proje olarak gösterilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Fadıloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde 11 pilot yerel yönetim arasına giren Şehitkamil Belediyesi'nin "Yerel Yönetim Reform Uygulamasının devamına destek" projesi çerçevesinde, 22 Aralık 2011 tarihinde Ankara'da yapılan törenle ödüllendirildiğini anımsattı.

Çalışmanın, Türkiye Belediyeler Birliği, İçişleri Bakanlığı ve AB ile beraber yürütülen bir proje olduğunu ifade eden Fadıloğlu şunları kaydetti:

"Yaklaşık 4.5 milyon lira bütçesi olan bu projenin nihai noktasında ödül aldık. Pilot seçilen 11 yerel yönetim, 4 binin üzerinde yerel yönetimden seçilen kuruluşlardı. Belediyedeki yapılan işlerin işletim süreçlerinin hızlandırılması, aksayan yönlerin düzeltilmesi, bundan sonraki işletim sistemine katkı sağlayacak unsurlara yönelik bir çalışmaydı. 1.5 yıllık bir çalışmanın sonucunda sonuç bildirgesi çıktı. Amacımız işletim sürecini kısaltmaktı. Çok olumlu bir çalışma oldu. AB uyum süreci içerisinde bazı standartların da gelmesi gerekiyordu. Ona yönelik bir çalışmaydı."

Katılımcı 11 belediye arasında yer alan Şehitkamil Belediyesi'nin iki projesinin ön plana çıktığını vurgulayan Fadıloğlu, şu bilgileri verdi:

"Dijital arşive geçilen proje örnek olarak kabul edildi ve bunun bütün belediyelerde uygulanmasına yönelik bir çalışma yapılmasının kararı alındı. Bizim muhtarlarla ilgili bir departmanımız ve muhtarların direkt irtibat halinde olduğu personelimiz var. Muhtarlarımız o personelle irtibata geçiyor. Park bahçeler, sağlık, ruhsat, fen işleri gibi hangi ilgili birimle ilgili sorun varsa o birime yönlendirerek bürokrasiyi mümkün olduğu kadar minimize edip sonuca ulaşıyoruz. Mahallelinin sorunlarını çözmek adına böyle bir uygulamamız var. Bu projemizin de uygulamaya geçilmesi yönünde karar verildi."

Tüm belediyelere örnek gösterilecek olan dijital arşiv çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Fadıloğlu, projenin ilk etabının tamamlandığını, teknik donanımı tamamlamak üzere yeni ihale sürecinde olduklarını ifade etti.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement