Şehitkamil Belediyesi Öğrencilere Deprem Tatbikatı Yaptırdı - Son Dakika
Yerel

Şehitkamil Belediyesi Öğrencilere Deprem Tatbikatı Yaptırdı

"deprem bilinçlendirme" seminerine katılan öğrencilere deprem tatbikatı yaptırıldı.(AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki katıldı.

10.01.2012 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen

"deprem bilinçlendirme" seminerine katılan öğrencilere deprem tatbikatı yaptırıldı.

Şehitkamil Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak, Arama Kurtarma Derneği

(AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki katıldı.

Öğrencilere deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında neler yapılacağını anlatan Mahruki, çeşitli ülkelerde meydana gelen deprem görüntülerini öğrencilere izletti.

Depremin çok ciddi hasarlara neden olduğuna işaret eden Mahruki, öğrencilere bir de tatbikat yaptırdı.

Salonda bulunan binlerce öğrenciye deprem anında ne yapmaları gerektiğini hatırlatan Mahruki, daha sonra öğrencilerin yere çökmelerini ve depremden korunmak için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Nasuh Mahruki'nin komutuyla depremden korunan öğrenciler ilginç görüntüler oluşturdu. Tatbikat yapmak için sahneye çıkan öğrenciler yere çöküp ellerini başının üzerine koyarken, oturan öğrenciler ise sandalyenin altına gizlendiler.

İnsanların depremlerle yaşamaya alışmasını isteyen Mahruki, şöyle konuştu:

" Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde AKUT Derneği olarak 'Deprem Bilinçlendirme' seminerleri düzenliyoruz. Amacımız insanların deprem felaketine hazırlıksız yakalanmalarını önlemektir. Depremde insanlar ne yapacağını bilirse o kadar az zararla kurtulur. Bilinçsiz hareket edilirse kötü sonuçla karşılaşılabilir. Van'da kışın ortasında depremle karşı karşıya kaldılar. Deprem sonrası daha da kötü insanlar kış ayında ortada kaldılar. Allah yardımcıları olsun. Deprem adres sormuyor. Bu bakımdan herkesin bu konuda bilinçli ve duyarlı olması gerekmektedir."

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da konuşmasında, deprem ve afetlerin hayatın gerçekleri olduğunu, bunlardan kaçış olmadığını ifade etti.

Fadıloğlu, şunları kaydetti:

"Biz de bunlarla mücadele edebilmek için binaların yapımı konusunda depreme dayanıklı olup olmadığının hesaplarını yaptırıyoruz. Belediye olarak depreme dayanıksız konutlara kesinlikle göz yummuyoruz. Yakın zamanda Van'da meydana gelen depremden insanların ders çıkartması ve bu konuda duyarlı olması gerekmektir. Allah kimseye böyle bir sıkıntı yaşatmasın. En ufak sarsıntıda bile ne yapılacağını bilmemiz gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olan insanlar böyle bir durumda ilk önce ne yapacağını çok iyi bilirler. Aksi taktirde yapılan en ufak yanlış kötü sonuçlara neden olabilir. Burada deprem konusunda geniş bir bilgi aldık. Deprem kaçınılmaz bir gerçektir. Depremle birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekmektedir. Ne zaman deprem ve afet olacağını kestiremeyiz. Buna karşı ne önlemler alabiliriz bunları tartışıcağız."

Şehitkamil Belediyesi bilinçli gelecek yetiştirmek, deprem konusunda bilinçli bir toplum oluşturmak amacı ile ilçe sınırları içerisinde mahalle afet gönüllüleri ekibini kurduğunu bildiren Fadıloğlu, Türkiye'de bir çok şehirde var olan sistemin Şehitkamil ilçe dahilinde mahalle afet gönüllüleri ekibinin kurulması ve bu ekiplerin bilinçlendirilmesini AKUT ile birlikte gerçekleştireceğini kaydetti.

Başkan Fadıloğlu, Mahruki'ye verdiği önemli bilgilerden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Seminere, mahalle muhtarları da katıldı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehitkamil Belediyesi Öğrencilere Deprem Tatbikatı Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement