Selçuk'ta Zafer, Sergi ve Konser ile Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta Zafer, Sergi ve Konser ile Kutlandı

Selçuk\'ta Zafer, Sergi ve Konser ile Kutlandı

İzmir’in Selçuk ilçesinde, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünü anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında, TRT Türk Halk Müziği ses ve saz sanatçıları tarafından verilen konser, büyük beğeni topladı.

19.03.2015 17:51

İzmir'in Selçuk ilçesinde, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında, TRT Türk Halk Müziği ses ve saz sanatçıları tarafından verilen konser, büyük beğeni topladı.

Selçuk ilçesinde, destansı zaferin 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, TRT Türk Halk Müziği ses ve saz sanatçıları, Efes Tiyatro Salonu'nda sahne aldı. Çanakkale Zafer Konseri'ne, vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, sanatçılar performansıyla ise alkış aldı. Kutlama ve anma programı kapsamında, Emekli Öğretmen Musa İlhan tarafından derlenen ve çoğunluğu Çanakkale Zaferi'ni anlatan sergide sanatseverin beğenisine sunuldu. 150 fotoğrafın yer aldığı sergiyi katılımcılar hayranlıkla gezdi.

18 Mart Çanakkale Şehitleri ile birçok illerin kurtuluş gününü fotoğraflarla anlatan emekli öğretmen Musa İlhan, önemli günleri yine fotoğraflarla anlatıldığı "Dünden Bugüne Şehitler Sergisi"ni Selçuklularla buluşturmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Tamamı 150 resimden oluşan tabloların arasında Çanakkale ve Kıbrıs Savaşı gibi önemli savaşları anlatan fotoğrafların da yer aldığını hatırlatan İlhan, "Biz büyükler olarak gençlerimize bu coğrafyanın nasıl kurtarıldığını, nasıl mücadele edildiğini, ecdadımızın neden şehit ve gazi olduğunu anlatamazsak görevimizi yapmamış oluruz" dedi.

Dünden Bugüne Şehitler Sergisi'ni gezen ve sergiden çok etkilendiğini ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ise, "Herkes tarafından görülmesi gerektiğine inandığım ve Çanakkale'yi iyi bir şekilde anlatan bir sergi gezdik. Bu zaferler kolay kazanılmıyor. Çocuklarımız, gençlerimiz bunların kıymetini bilmelidir. Biz dünyada savaşların olmasını istemiyoruz. Büyük Önderimizin "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ilkesini hayata geçirmek zorundayız. Dünyanın neresinde olursa olsun savaş doğru değildir. Yüzlerce, binlerce insan bu savaşta şehit oldu. Onların mekanları cennet olsun. Mustafa Kemal'in askeri dehasının ortaya çıktığı bu savaşlarda başta Ulu Önder Mustafa Kemal Paşa ve tüm şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyorum" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta Zafer, Sergi ve Konser ile Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement