"Sendikal Güçbirliği Bileşenleri Adana Bölge Toplantısı" - Son Dakika
Yerel

"Sendikal Güçbirliği Bileşenleri Adana Bölge Toplantısı"

Türk-İş'e bağlı 10 sendikanın genel başkanı ve üyelerinin katıldığı "Sendikal Güçbirliği Bileşenleri Bölge Toplantısı", Adana'da gerçekleştirildi.

22.10.2011 19:20

Türk-İş'e bağlı 10 sendikanın genel başkanı ve üyelerinin katıldığı "Sendikal Güçbirliği Bileşenleri Bölge Toplantısı", Adana'da gerçekleştirildi.

Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya, Galleria İlhan Atış Salonu'ndaki toplantının açılışında, Adana'nın bir zamanlar fabrikalarıyla ve işçileriyle ünlü bir şehir olduğunu, ancak günümüzde bu durumundan hayli uzaklaştığını söyledi.

Adana'da 52 fabrikanın kapandığına dikkati çeken Akkaya, "Bu fabrikalar yanlış yürütülen politikalar nedeniyle iflasa gitti. Üretmeden, zenginleşip refaha kavuşamayız. Adana bugün Türkiye'nin işlikte birinci kenti haline getirildi. Bu bir kader değil. Aksine, siyasal dayatmadır. Türkiye'deki ekonomi politikaları işsizliği derinleştirdi. Satın almaya dönük bu politikalarla, Türkiye başka ülkelerin işsizlik sorunlarına çözüm getirdi" dedi.

Yaşanan duruma karşı duracak bir sendikal hareketin olması gerektiğine değinen Akkaya, şunları kaydetti:

"Bunların yanlış olduğunu, Türkiye'deki iş gücünün heba edilmemesinin gerektiğini söyleyecek bir anlayışın olması gerekiyor. ve böyle bir anlayış olmadığı için biz böyle bir çıkış yaptık. 2002 yılından bu yana uygulanan politikalar iş hayatına darbe vuran politikalardır. '2002 yılından bu yana işçinin, memurun yararına çıkan yasalar var' diyebilecek kimse var mıdır? Yok. Çünkü böyle yasalar çıkartılmadı. Hükümet geldiğinde ilk yaptığı, İş Güvencesi Kanu'nu değiştirmek oldu.

Buna karşı konfederasyonumuzun da bir tepkisi olmadı. Onun için biz

'Sendikal Güçbirliği' adı altında bu algıyı değiştirmek, Türkiye'de örgütlü bir gücün olduğunu herkese ilan etmek ve tepkili toplum yaratmak için elimizi taşın altına sokuyoruz. Konfederasyonlar sadece toplu iş görüşmeleri için değil, ülkenin sosyo-ekomik sorunlarına çözüm bulmak için de çalışır. Çağdaş ve demokratik ülkelerde böyle olur. Yaklaşan genel kurulda, 10 sendikanın yönetim için liste hazırlayacağız ve destek istiyoruz."

Toplantıya, TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Tüm-Tis Genel Başkanı Kenan Öztürk, Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Tez-Koop-İş Genel Başkanı Osman Gürsu, Tekgıda-İş, Kristal-İş ve Deri-İş'ten temsilciler de katıldı.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Sendikal Güçbirliği Bileşenleri Adana Bölge Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement