Ordu'nun Ünye ilçesinde "Yunus Emre Sempozyumu" gerçekleştirildi.
2 oturum ile gerçekleştirilen sempozyumda ilk olarak Cuma namazı öncesi Şeyh Yunus Emre Türbesi ziyareti ile Kur'an tilaveti gerçekleşti. Programlara Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye Şeyh Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan ve vatandaşlar katıldı.
Sempozyum'un 2. oturumu ise Ünye Halil Efendi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Sempozyuma konuşmacı olarak katılan akademisyenler, Yunus Emre'nin şiirleri, Tasavvufi çağrısı ve onun yaşam felsefesine ilişkin katılımcılara sunum yaptı.
Programda açılış konuşması yapan Ünye Şeyh Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, "Bu sempozyum yarın sabah Fatsa'da ardından Altınordu'da gerçekleşerek Yunus Emre sevgisi paylaştıkça çoğalacak. Dolayısıyla gün geçtikçe Şeyh Yunus Emre gibi sevdalı nesiller meydana gelmesine vesile olacağız" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ise yaptığı konuşmada, "Ünye'de ilk kez bugün Yunus Emre'yi böyle bilimsel ve ulusal olarak anıyoruz. Yunus Emre Derneğimiz tarafından böyle bir talepte bulunduğunda hemen harekete geçerek kısa süre içerisinde programları organize ederek bugün Ünye'de düzenledik. Sonrasında ise Fatsa ve Altınordu'daki programlarda hocalarımızın bilgilerinden faydalanacağız" diye konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından sempozyuma geçilerek akademisyenler kendi konularına yönelik katılımcılara sunum gerçekleştirdi. Sempozyuma Prof. Dr. Ünal Kılıç başkanlık ederken sırasıyla "Yunus'un Şiiri" konulu konuşma yapan Prof. Dr. Hüseyin Akaya, "Yunus Emre'nin Tasavvufi Çağrılı" konuşmasını yapan Prof. Dr. Kadir Özköse, Doç. Dr. Hakan Yekbaş "Kendi dilinden Yunus Emre" ve Yard. Doç Dr. Meliha Sarıkaya ise "Yunus'tan Süleyman Çelebi'ye Arayış ve Karar" konulu sunumlarını gerçekleştirdi.
"Yunus'un Şiiri" konulu konuşma yapan Prof. Dr. Hüseyin Akaya, Yunus Emre'nin neden toplum tarafından sevildiğine açıklık getirerek, " Türkiye'yi de gezmeye başladığımız anda gördük ki Yunus aynı zamanda hemen hemen her şehrimizde bir makamı var. 11-12 tane şehirde makamı var. Bu şunu gösteriyor, Yunus bizden biri. Şimdi Yunus bizim yunustur. Peki, halkımız neden bu kadar sevmiştir Yunus'u. Çünkü Yunus, bir yerde Orta Asya'dan akan mezhebi ırmağının, Anadolu'da çağlayana dönüşmüş şeklidir ve bu çağlayan milletimizin gönlüne akmaktadır. O gün akıyordu, hala akmaktadır ve insanımız Yunus'u çok sevmektedir" şeklinde konuştu. - ORDU
Son Dakika › Yerel › Şeyh Yunus Emre Anıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?