Seyhan Nehri'nde Temizlik - Son Dakika
Yerel

Seyhan Nehri'nde Temizlik

Seyhan Nehri'nde dalgıçlar tarafından temizlik yapıldı.

03.07.2015 14:21

Seyhan Nehri'nde dalgıçlar tarafından temizlik yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Seyhan Nehri iç göl kısmı ve Taş Köprü çevresinde yosun temizliği başlatıldı.

Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, yaklaşık 5 ay önce Seyhan Nehri yatağındaki su miktarının, Eski Baraj mevkisinden itibaren sıfır seviyesine düşmesiyle iç gölde 45 gün boyunca dip temizliği yapıldığını anımsattı.

Dönemsel oluşan yosunlar ve göle atılan çeşitli atıklar için dalgıçların su üzeri ve altını temizlediğini ifade eden Akkuş, şunları kaydetti:

"Hem tabandan hem de yüzeysel olarak yosun temizliği yapmaktayız. Halkımıza sağlıklı temiz bir göl sunmak adına 24 saat görevimize devam ediyoruz. Yaklaşık 30 personelle hem iç gölümüzde hem de 163 kilometre sahil bandımızda, Karataş, Yumurtalık, Kurtpınarı sahillerimizi elekleme sistemi ile temizleyerek halkımıza rahat bir kumsal ve deniz sefası sunmak için gayret ediyoruz. Halkımız, iç gölümüzün içinde bulunan 4 gondolumuzla gönül rahatlığı ile gezinti turu yapabilir."

Akkuş, nehirden çıkarılan atıkların Temizlik Şube Müdürlüğü araçlarıyla geri dönüşüm tesislerine gönderildiğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seyhan Nehri'nde Temizlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement