Sgk Malatya İl Müdiresi Ayten Kara Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sgk Malatya İl Müdiresi Ayten Kara Açıklaması

Sgk Malatya İl Müdiresi Ayten Kara Açıklaması

Sosyal Güvenlik kurumu (SGK) Malatya İl Müdiresi Ayten Kara, “Malatya’daki özel hastaneler bugünlerde denetim sürecindedir” dedi.

24.04.2014 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik kurumu (SGK) Malatya İl Müdiresi Ayten Kara, "Malatya'daki özel hastaneler bugünlerde denetim sürecindedir" dedi.

Kurumda, il müdür yardımcıları ile birlikte basın açıklaması yapan SGK Malatya İl Müdiresi Ayten Kara, bir ay önce göreve başladığını söyledi. Kara, Malatya'nın nüfusunun 800 bin'e yakın olduğunu hatırlatarak, "Sağlık sigortası olarak düşünürsek, aslında bütün vatandaşlarımız 2012'den itibaren genel sağlık sigortası kapsamında sigortalıdır. Ancak, Malatya'da çalışan aktif sigortalı, 2013 yılı Aralık ayı itibariyle ise 158 bin'dir" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Kara, "Malatya'daki özel hastaneler bugünlerde denetim sürecindedir. Oturan değil, gezen SGK görevlileri olarak, denetlediğimiz iş yerine önce ikaz, sonra ise ceza işlemine gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Eşiyle resmen boşanıp da babasının emekli maaşını alan kadınlarla ilgili de ihbarları değerlendirdiklerini söyleyen Kara, "2008 yılından itibaren eşinden resmen boşanan ve babasının aylığını alanlar hakkında çalışmalarımız sürüyor. Boşandığı eşiyle birlikte fiilen yaşayanları tespit edersek, hem aylık kesiliyor ve ödenen aylıklar da faizleriyle birlikte geri alınıyor" dedi.

Kara, denetmen ve denetmen yardımcılarının,ihbar ve şikayetleri değerlendirdiklerini kaydetti.

İŞ KUR İl Müdürlüğü yanındaki alana yeni SGK binası yapılacağını hatırlatan Kara, "Yeni bina için belediye ile ruhsat konusunda görüşülüyor. Biz de istiyoruz ki biran önce temel atılıp tamamlansın. Çünkü, Malatya'da oluşturulan sağlık kurulu Malatya dışından gelen hastane evraklarını da inceliyor. Sağlık kuruluna de yer ihtiyacı var" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk Malatya İl Müdiresi Ayten Kara Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement