"Sigorta Tahkim Komisyonu Nezdinde Tahkim Uygulaması" Kitabı Yayınlandı - Son Dakika
Yerel

"Sigorta Tahkim Komisyonu Nezdinde Tahkim Uygulaması" Kitabı Yayınlandı

"Sigorta Tahkim Komisyonu Nezdinde Tahkim Uygulaması" Kitabı Yayınlandı

Sigorta Hakemi-Av.Erkan Özcan tarafından yazılan Sigorta Tahkim Komisyonunun yapısı ve işleyişini inceleyen ilk kitap olan "Sigorta Tahkim Komisyonu Nezdinde Tahkim Uygulaması" Malatya Barosu Başkanlığınca yayımlandı.

06.10.2013 17:57

Sigorta Hakemi-Av. Erkan Özcan tarafından yazılan Sigorta Tahkim Komisyonunun yapısı ve işleyişini inceleyen ilk kitap olan "Sigorta Tahkim Komisyonu Nezdinde Tahkim Uygulaması" Malatya Barosu Başkanlığınca yayımlandı.

Sigortalıların sigorta şirketleriyle yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik kitapta örnek hakem kararları ile birlikte konuya ilişkin açıklamalar yer aldı.

Sigorta Hakemi-Av. Erkan Özcan, Sigorta sözleşmelerinden kaynaklanan uyuşmazlıkların hızlı, ucuz, basit ve etkin şekilde çözümlenmesi için 14.06.2007 tarih ve 26552 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sigortacılık Kanunu'nun 30 uncu maddesi ile Sigorta Tahkim Komisyonu kurulmuştur. Sigorta Tahkim Komisyonu, sigortalılar ile sigorta şirketleri ve 3. kişiler arasındaki birçok uyuşmazlığı en geç 4 ay içerisinde çözen bir kurum olarak mahkemelere ciddi bir alternatif olmuş olup etkinliğini her geçen gün arttırarak yakın zamanda bu yöndeki uyuşmazlıkların çözüldüğü birinci adres olmayı amaçlamaktadır. Bu çalışmada hukukçular ve vatandaşlar arasında bilinirliği henüz istenilen düzeyde olmayan tahkim uygulaması hakkında temel ve uygulamaya yönelik bilgiler verilmiş ve bu kapsamda tahkim uygulamasının bilinirliği ve avantajları ile uygulanma sayısının arttırılması hedeflenmiş ve akademik bir dil ve üslup kullanılmasından kaçınılarak temelde sigorta sözleşmesinin taraflarının kolaylıkla anlayıp uygulayabilecekleri tahkim müessesesinin ruhuna sadık kalınmıştır" dedi.

Kitabın Malatya Barosu'ndan temin edilebileceği bildirilirken, aynı kitabın ulusal dağıtımının da bir yayınevi tarafından yapılacağı öğrenildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Sigorta Tahkim Komisyonu Nezdinde Tahkim Uygulaması' Kitabı Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement