Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümüyle Yüksek İstihdam - Son Dakika
Yerel

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümüyle Yüksek İstihdam

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümüyle Yüksek İstihdam

Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Nuri Yılmaz, 2015-2016 öğretim yılında da öğrenci alacak olan Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

14.07.2015 15:25

Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Nuri Yılmaz, 2015-2016 öğretim yılında da öğrenci alacak olan Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sosyal Güvelik programının ilk kez üniversitede geliştirildiğinin altını çizen Yrd. Doç. Dr. Ayhan Nuri Yılmaz Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümünü, finansın özellikli bir alanı olan sigortacılık ile her bireyi ilgilendiren sosyal güvenliğin tek bir çatı altına alınarak, bu iki alandaki yasal ve akademik bilgilerin lisans seviyesinde öğretilmesi olarak tanımladı.

Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, "İşletme Fakültesinin diğer bölümlerinde de verilmekte olan temel derslerin yanı sıra Sigortacılık ve Sosyal güvenlik alanındaki konuları ihtiva eden derslerin tamamı geniş bir seçmeli ders listesiyle öğrencilerimize sunulmaktadır. Ülkemizdeki düzenlemelerin yanı sıra AB ülkelerindeki Sigortacılık ve Sosyal güvenlik sistemleri de müfredatta yer almaktadır" dedi.

Teorik derslerin yanında üçüncü sınıftan itibaren staj imkanının da öğrencilerimize sunulacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ayhan Nuri Yılmaz, öğretim üyelerimizin derslerine sektördeki uzmanları da çağırarak seminerler düzenleyeceğini, bu yolla öğrencilere uygulamadaki hususlarda bilgi alma imkanının birince elden sunulacağını söyledi.

Müfredatın finans, sigortacılık ve sosyal güvenlik olmak üzere üç temel alan üzerinden oluşturulduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, "Bu alanlardaki temel bilgiler ve yasal düzenlemeler ilgili dersler de öğrencilere verilmiş olacaktır. Bölümden mezun olan öğrenciler, Türk Sosyal Güvenlik sitemi ve bununla ilgili yasal düzenlemeye hakim olmakla birlikte konuyla ilgili olarak AB ve diğer küresel uygulamalar hakkında da fikir sahibi olacaktır" şeklinde konuştu.

Bölüm öğrencilerinin ağırlıklı olarak üçüncü ve dördüncü sınıfta teorik bilginin yanı sıra uygulamaya dönük çalışmalara ve bilgilendirmeye de tabi tutulacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Ayhan Nuri Yılmaz, öğretim kadrosundaki hocaların özel sektör tecrübe ve bilgisinin bu hedefi gerçekleştirmeyi kolaylaştıracağından söz etti.

Bölüm mezunlarının Sosyal güvenlik uzmanı olarak hem kamuda hem de özel sektörde birçok iş imkanına sahip olacağına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, mezunların ayrıca Serbest Muhasebecilik, Mali Müşavirlik, Yeminli Mali Müşavirlik, Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişliği, Maliye Müfettişliği, Hesap Uzmanlığı gibi sosyal itibarı yüksek meslek dallarında da görev alabileceğini sözlerine ekledi.

Sosyal Güvenlik ön lisans programı mezunlarının kolayca iş bulmalarını örnek gösteren Yrd. Doç. Dr. Ayhan Nuri Yılmaz, mesleki bilgisi yüksek ve donanımlı lisans mezunlarının da kamu ve özel sektörde çok rahatlıkla istihdam edileceğini ifade ederek, "Bölüm sayısının Türkiye'de sınırlı ve ihtiyacın da fazla olduğu düşünüldüğünde mezunlarımızın odaklanacağı nokta, büyük ölçüde iş bulma değil iş seçme olarak ortaya çıkacaktır" sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümüyle Yüksek İstihdam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement