Siirt'te "Kutlu Doğum Haftası" Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Siirt'te "Kutlu Doğum Haftası" Etkinlikleri

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Siirtt'e barınan 200 Afgan ve 400 Suriyeli aile, kendileri için düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğinde ülkelerindeki savaşın sona ermesi için Arapça ve Türkçe dua etti.

20.04.2014 16:10

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Siirtt'e barınan 200 Afgan ve 400 Suriyeli aile, kendileri için düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğinde ülkelerindeki savaşın sona ermesi için Arapça ve Türkçe dua etti.

İl Müftülüğü ile Sancaklar Vakfı'nca Siirt Valiliği Sosyal ve Kültürel çadırında düzenlenen kutlamalara Vali Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekili Osman Ören, Yargıtay üyesi Mehmet Akarca, Siirt Müftüsü Faruk Arvas katıldı.

Kur'an tilaveitiyle başlayan programda, ilahiler okundu, Suriyeli küçük bir kız çocuğunun Türkçe yazdığı "Hazreti Muhammed Sevgisi" adlı şiiri okumasıyla devam etti.

Sancaklar Vakfı'ndan Siirt'te bulunan Afganlara ve Suriyelilere 500 lira dağıtılacağı müjdesiyle konuşmasına başlayan Vali Aydın, Suriyeli ve Afganlara devletin her türlü imkanı sağladığını söyledi.

Müftü Arvas ise Suriyeli ve Afgan sığınmacıları kardeş gibi gördüklerini ve onları sevdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Burada olduğunuz müddetçe bizim misafirimizsiniz. Memnuniyet ve samimiyetle sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. İnsanlığa ışık tutan, kardeşliği, paylaşmayı, vefayı ve mazluma sahip çıkmayı bizlere öğreten Hazreti Peygamberin doğduğu mübarek ay olan Kutlu Doğum Haftası'nın, tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum"

Etkinliğe katılanlara kavurma, pilav ve tatlı ikram edildi.

Öte yandan Kızılay Sirt Şubesi de etkinliğe katılan 300 aileye ikişer kilogramlık kavurma dağıttı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te 'Kutlu Doğum Haftası' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement