Siirt'te, Madde, Alkol ve Tütün Bağımlılığı Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Siirt'te, Madde, Alkol ve Tütün Bağımlılığı Eğitimi

Siirt'te, İl Müftülüğü'ne bağlı Alo Fetva Hattı çalışanlarına, madde, alkol ve tütün bağımlılığı eğitimi verildi.

29.05.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te, İl Müftülüğü'ne bağlı Alo Fetva Hattı çalışanlarına, madde, alkol ve tütün bağımlılığı eğitimi verildi.

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Bağımlılık Danışma Birimi tarafından Siirt Müftülüğü'ne bağlı Alo Fetva Hattı çalışanlarına, madde, alkol ve tütün bağımlılığı ile ilgili eğitim verilerek; bu durumlarla karşılaşmaları durumunda neler yapmaları hakkında teknik bilgiler verildi.

Psikolog İstek Buğu, bağımlılığın bir beyin hastalığı olduğunu ve mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Bağımlılığın davranışsal, sosyal, biyolojik ve genetik nedenleri bulunduğunu dile getiren Buğu, şöyle konuştu:

"Ancak hiçbir neden bağımlılığı tek başına açıklamaya yeterli değildir. Madde kullanımının bağımlılığa dönüşmesinde birçok etken olmasına rağmen, temelde biyolojik bir süreçtir. Kişinin ruhsal özellikleri, genetik yatkınlık, çevresel faktörler, maddeye ulaşılabilirlik, aile yapısı, toplumsal çevre ve kültürel özellikler kişinin madde kullanmaya başlaması ve bağımlılığa dönüşmesinde en önemli etkenlerdir."

Psikolog Songül Yılmaz, bağımlılığın başlangıç yaşı ile İlgili birçok ülkede birçok istatistiksel yöntem kullanılarak yapılan çalışmalar olduğunu belirtti.

Türkiye'de bağımlılık yaşının düştüğünü ifade eden Yılmaz, "Türkiye'de, 2003 yılında farklı coğrafi bölgelerden seçilen 6 ilde öğrenime devam eden 16 yaş gençler arasında madde kullanım profili ve sıklığını araştırmayı hedefleyen ESPAD çalışması sonuçları, bağımlılık yaşının düştüğüne işaret etmektedir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te, Madde, Alkol ve Tütün Bağımlılığı Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement