Siirt Valiliği'nden Açıklama - Son Dakika
Yerel

Siirt Valiliği'nden Açıklama

Siirt Valiliği'nden, uyuşturucu madde ile mücadele etmek amacıyla hazırlanan eylem planının yürürlüğe girdiği bildirildi.

18.11.2014 18:53

Siirt Valiliği'nden, uyuşturucu madde ile mücadele etmek amacıyla hazırlanan eylem planının yürürlüğe girdiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, çocukların uyuşturucu ve uçucu madde erişimini ve kullanımının önlenmesi ile bu maddelerin zararlı etkilerinden korunması amacıyla "Madde Kullanımı ve Bağımlılığı ile Mücadele Eylem Planı" hazırlanarak, yürürlüğe girdiği belirtildi.

Siirt Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurum yetkililerinin katılacağı İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulunda  genel durum değerlendirilmesi yapacağının aktarıldığı açıklamada, ileriye dönük eylem planlarının bu kurulca belirleneceği ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Özellikli son yıllarda insanlarımızı tehdit eden ve birçok insanımızın ölümüne neden olan bonzai isimli verilen sentetik yapılı uyuşturucu türü hakkında, madde bağımlılığı ile ilgili seminer ve konferanslarda halkımız bilgilendirilecektir. Okullar başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar, öğrenci ve personeli madde bağımlılığı ile ilgili herhangi bir şüphe duyulduğunda Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile irtibata geçilecektir. İlgili tüm kurum ve kuruluşlar kendileri yönünden bu eylem planını inceleyerek, bir plan dahilinde kendileri yönünden çalışmalarını ve hazırlıklarını yaparak TUBİM Siirt İl Temas Sorumlusu olan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile temasa geçilecektir." - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt Valiliği'nden Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement