Siirt Valisi Ahmet Aydın Sahte Bala Savaş Açtı - Son Dakika
Yerel

Siirt Valisi Ahmet Aydın Sahte Bala Savaş Açtı

Siirt Valisi Ahmet Aydın Sahte Bala Savaş Açtı

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Pervari balı markası altında sahte üretim ve satış yapan firmalara savaş açtığını duyurdu.

17.04.2013 14:40

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Pervari balı markası altında sahte üretim ve satış yapan firmalara savaş açtığını duyurdu.

Siirt Valilik Toplantı Salonu'nda gazetecilere açıklama yapan Vali Aydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından teşhir edilen sahte ballar içerisinde Adana'da yakalanan bir firmanın Pervari balı etiketi üzerinden üretim ve satış yapmasına tepki gösterdi. Vali Aydın, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sahte bal ile ilgili isim listesi yayınladı. Maalesef Adana bölgesinde bir firma adını tamamen Siirt'in Pervari bölgesinden aldığını iddia ederek üretim ve satışı yaptığı bu bal sahte çıkmış, bu balın kesinlikle Siirt'le bir ilgisi yok. Hem ahlaken hem de vicdanen doğru olmayan bu sahtekarlığa karşı hukuk mücadelesini başlatacağız. Bu konuda ilgili birimlere de yazı yazarak sahte olarak yakalanan bu balın Pervari balı ile ilgisi olmadığını kanıtlayacağız. 10 yıl önce Pervari balı ile ilgili patent enstitüsünden coğrafi işaret almıştık, bizim Pervari'de satılan balımız anzer balından hiçbir farkı yoktur. Piyasada Pervari etiketi üzerinde satılan bala karşı her türlü önlemimizi de alacağız" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sahte balları teşhir etmesi ile Adana'da bir firmanın üretip sattığı balın Pervari balı etiketinde olmasının Siirt'i ticari anlamda ciddi olarak etkilendiğini söyleyen Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, bu konuda Siirt olarak gereken tüm hukuki mücadelenin başlatılması gerektiğini ifade etti.

Siirt'in Pervari ilçesinin Herekol bölgesinde üretilen Pervari balının yıllık üretiminin bin ton olduğu belirtildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Valisi Ahmet Aydın Sahte Bala Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement