Silifke'de Öğretmenlere Disleksi Konulu Seminer Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Öğretmenlere Disleksi Konulu Seminer Düzenlendi

Silifke\'de Öğretmenlere Disleksi Konulu Seminer Düzenlendi

Mersin'in Silifke ilçesinde, 'Tips for Parents of Dyslexic Child' adlı proje kapsamında, öğretmenlere yönelik 'Disleksi' konulu seminer verildi.

22.11.2012 11:23  Güncelleme: 11:19

Mersin'in Silifke ilçesinde, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 'Tips for Parents of Dyslexic Child' adlı proje kapsamında, öğretmenlere yönelik 'Disleksi' konulu seminer verildi.

Silifke Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde, 'Tips for Parents of Dyslexic Child' adlı proje tanıtıldı. Proje tanıtımının ardından 'Disleksi' (öğrenme bozukluğu) hakkında bilgi veren Öğrenme Güçlükleri Uzmanı Dr. Hasan Türkoğlu, 'Disleksi'nin, dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren bir öğrenme bozukluğu olduğunu söyledi. İlkokula başlayan disleksili çocukların, eğitim alabilecek zihinsel gelişiminin henüz tamamlanmamasından dolayı okuyamadıklarını, yazamadıklarını ve matematiksel işlemleri kavramada zorluk çektıklarını vurgulayan Türkoğlu, "Ancak bu onların zeka düzeylerinde bir sorun olduğunu göstermez. Hatta zeka düzeyi çok yüksek çocuklarda da görülmektedir. Fakat bazen hastalık fark edilmeyebilir. Disleksililer zeka düzeyleri düşük olmadığı gibi özel yeteneklere de sahip olabilirler. Buna önemli kanıt disleksili olduğu bilinen bilim adamları ve sanatçılardır. İzafiyet teorisini ortaya çıkaran büyük bilgin Albert Einstein, kalipso müziğinin kralı Harry Belafonte, büyük mimar, heykeltraş ve Mona Lisa'yı resim dünyasına armağan eden ressam Leonardo da Vinci, İrlandalı yazar Yeats, başta 'düşünen adam"olmak üzere pek çok önemli eserin sahibi heykeltraş Rodin, sinema oyuncusu Tom Crouse, şarkıcı ve sinema oyuncusu Cher disleksili ünlüler arasındadır" dedi.

"Disleksili çocuklarda dikkat bozukluğu görülebilir" diyen Türkoğlu, "Bu nedenle bu çocuklara bir uzman tarafından sistemli bir dikkat eğitimi verilmelidir. Sözel, işitsel, görsel eğitim metotları seçilmelidir. Sınav sorularını çabuk okuyamazlar ve cevapları yazamazlar. Bu nedenle bu çocuklara sözlü sınav yapılması daha etkin olur. Çoktan seçmeli sınavlarda (test) daha başarılı olurlar" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de Öğretmenlere Disleksi Konulu Seminer Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement