Silifke'de Yoğurt Sektörürün Canlandırılması Talebi - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Yoğurt Sektörürün Canlandırılması Talebi

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, ilçede yoğurt sektörünün canlandırılması gerektiğini söyledi.

06.06.2013 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni göreve gelen Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İşadamı Nurettin Kaynar'ı belediye meclis üyeleri ile birlikte ziyaret eden Öngel, burada yaptığı konuşmada, yeni seçilen oda başkanı Nurettin Kaynar ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Adı türkülere ve halk oyunlarına konu olan meşhur Silifke yoğurdunun iç ve dış piyasada pazarlanması gerektiğini ifade eden Öngel, "Tüketim piyasasına girebilmemiz için öncelikli olarak sütümüzü, yoğurdumuzu ve ayranımızı paketlemeliyiz. Her türlü tarım ürünlerinin üretildiği bir ilçe olarak sütün, yoğurdun ve ayranın yine ilçemizde üretilen meyvelerle de birleştirilerek tüketici piyasasına sunulması gerekmektedir. Ama öncelikli olarak ya Ticaret ve Sanayi Odamız nezdinde yada ilçemizde bir işadamımız Silifke Yoğurdunun patentini alması gerekmektedir" dedi.

Öngel, Hollanda'da yaşayan bir Türk işadamının kendi tesisinde ürettiği süt ve süt ürünlerini "Silifke Yoğurdu" ismiyle pazarladığını ifade ederek "Biz belediye olarak bu işadamımızı Silifke'ye davet ettik. Böyle bir tesisi Silifke Organize Sanayi Bölgesinde açması ve faaliyet göstermesi için girişimlerde bulundum. Biz tüm Silifkeliler olarak bu önemli konu üzerinde durmamız gerektiğine inanıyorum. Dünyaca ünlü Silifke yoğurdumuzu biz kendi tesislerimizde kendi işadamlarımızla üreterek tüketici piyasasına sunalım. Belediye olarak biz bu konuda üzerimize düşen her türlü çalışmaya varız. Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere tüm halkımız, Silifkeli yatırımcılar ve işadamlarımızla el birliği yaparak yoğurt sektörünü canlandıralım" dedi.

Kaynar ise Silifke yoğurdunun pazarlanması, paketlenmesi ve patent alınması konularında gelecek günlerle bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Özellikle yaz aylarında ilçeye gelen yerli ve yabancı misafirlerin arttığına dikkat çeken Kaynar, şehir merkezinde bir işyerinde sadece Silifke yoğurdu ve ayran satışının yapılmasının bir başlangıç olabileceğini belirtti. -

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silifke'de Yoğurt Sektörürün Canlandırılması Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement