Silopi'de Yaz Kuran Kursları Açıldı - Son Dakika
Yerel

Silopi'de Yaz Kuran Kursları Açıldı

Silopi\'de Yaz Kuran Kursları Açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan Yaz Kuran Kursları’na Şırnak’ın Silopi ilçesinde çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

20.06.2016 15:56

Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan Yaz Kuran Kursları'na Şırnak'ın Silopi ilçesinde çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Kursun ilk gününde camiye akın eden çocuklar çok mutlu olduklarını ifade etti. Silopi İlçe Müftüsü Kuran Kursu verilen camileri ziyaret ederek öğrenciler ile sohbet etti. Yeşiltepe Camisi'ne gelerek buradaki kursiyerler ile bir araya gelen Hüseyin Elçi hem kız öğrencilere hem de kız öğrencilere dini sorular sorarak, buraya geliş amaçları hakkında bilgi verdi. Kursiyerlerden Yakup Ökten okulların tatil olmasıyla beraber kuran kursuna geldiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Kursiyer Yusuf Işık Kuran okumayı çok sevdiğini ve Kuran okuyarak Allah ile konuştuğunu söyledi. Kız öğrenci Adalet Cing de Kuran okumak için buraya geldiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi.

İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi de yaptığı açıklamada ilçe merkezi ve çevre köylerdeki bütün camilerde Kuran Kursu eğitimi başladığını belirterek terör olaylarından dolayı hasar gören camilerinde onarıldığını ve o camilerde de kurs verildiğini söyledi. Hüseyin Elçi şöyle konuştu:

"Kuran kurslarımız hem öğle hem de öğleden sonra iki vakit şeklinde devam ediyor. Belki şöyle bir şey akla gelebilir; okullar tatil oldu çocukların tatil yapması gerekirken kurslara gelirse ne olur, biz de şu cevabı vermeliyiz; 'Ramazan ayında, kuran okunur. Çocuklar camiye gelsinler, kuran okusunlar, kuran öğrensinler fakat bunlar camiye geldikleri zaman biz şunu kesinlikle söylüyoruz çocuklar bıkmadan usanmadan dini yaşayarak dinlerini öğrenecekler ve sevgi güler yüz içerisinde arkadaşlarımız onlara ders vereceklerdir" diye konuştu.

Çocukların camiye gelmelerinin önemine değinen Elçi camilere gelerek ramazanı, kuranı, cami cemaatini, teravihi bileceklerini ve bunlarında çok önemli mevzular olduğunu söyledi.

Anne ve babalara seslenen Elçi, "Ey anne ve babalar, çocuklarınızı camilere gönderiniz, çocuklarınıza dini bilgileri öğretiniz, öğretemiyorsanız da bakın biz öğretmeye çalışacağız. Biz hazırız buna. İstiyoruz ki her çocuğumuz buraya gelsin" ifadelerini kullandı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silopi'de Yaz Kuran Kursları Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement