Silvan'da 23 Kadın Okuma Yazma Belgesi Aldı - Son Dakika
Yerel

Silvan'da 23 Kadın Okuma Yazma Belgesi Aldı

Silvan\'da 23 Kadın Okuma Yazma Belgesi Aldı

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Kaymakamı Yunus Sezer, Malabadi Aile Destek Merkezi'nde okuma yazma öğrenen 23 kadına belgelerini verdi.

19.03.2013 11:15

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Kaymakamı Yunus Sezer, Malabadi Aile Destek Merkezi'nde okuma yazma öğrenen 23 kadına belgelerini verdi.

Malabadi Aile Destek Merkezi'nde düzenlenen törene Silvan Kaymakamı Yunus Sezer eşi Canan Sezer, kurum amirleri ve kursiyerler katıldı. Eğitimin hayatlarında çok önemli bir yeri olduğunu belirten Kaymakam Sezer, "Okuma yazma günümüzde ihtiyaç duyulan en önemli varlıklardan bir tanesi. Okumanın yaşı yoktur. Her yaşta okumaya ihtiyaç duyulmaktadır. Okuma yazma bildiğiniz zaman çocuklarınıza da yardımcı olursunuz. Okuma yazma hayatın vazgeçilmezlerinden bir tanesidir. Günlük hayatta karşınıza çıkabilecek engelleri aşmanızda size yardımcı olacak araçların başında geliyor. Sizler kursu bitirdiğiniz zaman sosyal hayata daha iyi adapte olursunuz. Karşınıza çıkabilecek engelleri daha kolay bir şekilde aşarsınız. Peygamber efendimiz bile Bedir savaşında ele geçirdiği esirleri 10 kişiye okuma yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakmıştır. Bu duruma baktığımızda bile okumanın ne kadar önemli bir şey olduğunu anlıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan 23 kadına belgeleri verildi. Daha sonra Kaymakam Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer, ahşap boyama sınıfını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvan'da 23 Kadın Okuma Yazma Belgesi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement