Simav'da Ölüm Korkusu - Son Dakika
Yerel

Simav'da Ölüm Korkusu

Simav\'da Ölüm Korkusu

Kütahya’nın Simav ilçesinde dar ve keskin bir viraja sahip olması nedeniyle sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Yeşilköy Kavşağı ile ilgili tepkilerin ardı arkası kesilmiyor.

16.01.2014 14:46

Kütahya'nın Simav ilçesinde dar ve keskin bir viraja sahip olması nedeniyle sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Yeşilköy Kavşağı ile ilgili tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Özellikle tır ve kamyon sürücülerinin zor anlar yaşadığı kavşağın yeniden düzenlenmesi isteniyor.

Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Avseven, bu yolu kullanan meslektaşlarının Yeşilköy kavşağında sürekli ölüm korkusu yaşadıklarını söyledi. Özellikle tır şoförlerinin buraya her gelişlerinde şuradan kazasız belasız bir geçsek diye dua ettiklerini dile getiren Avseven, "Artık birilerinin yaşanan bu sıkıntıya bir son vermesi gerekiyor" dedi.

Simav-Kütahya- Uşak karayolunun 2. Kilometresindeki Yeşilköy kavşağında yaşanan kazaların ardı arkasının kesilmediğini ifade eden Avseven, "Yeşilköy kavşağı oldukça dar ve keskin bir dönüşe sahip olması nedeniyle özellikle büyük araçların geçişinde ciddi sıkıntılar yaşatıyor. Yeşilköy kavşağı sürücülerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Dün akşam bir otomobilin takla attığı daha öncede tırların devrildiği kavşakta son bir yıl içerisinde çok sayıda araç ve sürücünün aynı kaderi paylaştığına dikkat çeken Avseven, özellikle kış aylarında kayganlaşan zemin birlikte sürücülere zor anlar yaşatan kavşağın yeniden gözden geçirilerek düzenlenmesini istediklerini bildirdi.

BUNA KİM DUR DİYECEK

Kavşakta küçük çaplı çok sayı da kazanın meydana geldiğini, bazı kazaların ise yaralamalı ve maddi hasarlı olarak gerçekleştiğini belirten sürücüler, Yeşilköy kavşağının mevcut hali ile konunun uzmanları tarafından incelenmesini istedi.

Kamyoncu Turan Ildız "Sık sık kazaların yaşandığı bir kavşakta bir sorun var demektir. Bu soruna kim çözüm üretecek? Sesimizi kim duyacak" dedi.

Tır şoförü Muzaffer Aksan, "Çok keskin ve dar bir kavşak olduğu için ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Çoğu arkadaşımız burada kaza yaptı. Bu olumsuzluğa can kayıpları yaşanmadan önce müdahale edilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Otobüs şoförü Orhan Yavuz, " Türkiye'de böyle bir kavşak yok. Bu kavşağın yeniden ele alınması lazım. Biz başka ülkelerden mi geldik. Bu kavşağa geldiğimizde sürekli ölüm korkusu yaşıyoruz" diye konuştu. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav'da Ölüm Korkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kadir mallı: buradaki virajda tırım param parca oldu ve benim batmama sebep oldu halen hiçbi düzelme ve gelişme yok yazık günah yani 0 0 Yanıtla

Advertisement